web analytics

Apple plant streaming radio dienst

apple logo

NIEUWS – Het was geen moeilijke gok: Apple is al een tijdje in gesprek met platenlabels om een radiostation te lanceren. Een streamingdienst natuurlijk. Rond november moeten de deals rond zijn. Begin volgend jaar moet de dienst uitgerold worden. 

apple logoBloomberg – één van de grootste nieuwsdiensten van Amerika – heeft laten weten dat Apple’s streamingdienst veel weg heeft van Pandora. Het wordt dus een kanaal met reclame er doorheen geweven.

Apple wil graag heel snel nieuwe nummers beschikbaar maken op het radiostation. Tevens laat Apple het wél toe om nummers te skippen. Iets wat Pandora niet kan. Net als gloednieuwe nummers aanbieden. Bloomberg meldt dat de aandelen van Pandora met 12 procent gedaald zijn sinds bekend is geworden dat Apple met een concurrerende dienst komt.

De reden dat Apple een radiostation lanceert, is dat online downloads toch dalen. Wellicht is dat het resultaat van diensten als Spotify, Sony’s Music Unlimited of andere streamingdiensten. Deze diensten kunnen voor 10 euro per maand ongelimiteerd muziek aanbieden in vrij hoge kwaliteit. Dat moet toch eten aan het aandeel van betaalde downloads.

Apple heef nog niet gereageerd op het gerucht. Of de dienst volgend jaar al naar Nederland komt, is nog niet bekend. Ook niet of er abonnementen komen en hoeveel deze eventueel gaan kosten.

Gerelateerde berichten

Alanis-Morissette-Havoc-and-Bright-Lights-2012

Review Alanis Morisette – Havoc and bright Lights

Het heeft even geduurd voordat de Canadese dame met een nieuwe album op de proppen kwam. Vier jaar om precies te zijn. Daarvoor was er nog een ‘best of’ album en een akoestische versie van Jagged little pill. Niet heel spannend allemaal. Havoc and bright Lights moet de inmiddels 38-jarige moeder weer op de kaart […]

Tannoy Precision

Tannoy presentatie bij Auditorium Mimemis

NIEUWS – Tijdens de laatste CES (Las Vegas) heeft het Schotse merk Tannoy diverse nieuwe producten gelanceerd. Zo werd onder andere de Definition DC10A getoond, maar ook de geheel nieuwe luidsprekerlijn Precision. De Precision-lijn omvat twee zuilluidsprekers, een monitor- en een centerluidspreker. Interessant, want daardoor is de Precision ook perfect inzetbaar voor Home Cinema.

Geef een reactie