web analytics

Neil Young komt met Pono Hifi

NIEUWS – We hebben al eerder geschreven dat Neil Young met een eigen codec wil komen. Een high-res formaat dat de muziek eer aan doet. Nu kunnen we vermelden dat hij eigenlijk een eco-systeem wil lanceren. Een high-res formaat mét speler. Een speler die de échte ervaring brengt. De naam… tsja: Pono. 

Neil Young Pono playerBij een formaat staat of valt het met ondersteuning. Mp3 is niet zo populair omdat het zo goed klinkt. Nee, het is breed ondersteund. Elk apparaat kan het spelen en dus pakt iedereen maar mp3 – of nu alac of m4a vanwege Apple – omdat het werkt.

Young heeft volgens het blad Rolling Stone al drie studio’s achter zich. Dat is al heel wat, maar natuurlijk mede vanwege de bekendheid van de artiest. Volgens Young weet het nieuwe Pono-formaat heel dicht in de buurt te komen van wat er in een studio gebeurt. Sterker nog:  “You can’t get better than this, this is what they do in the studio.” Maar dan moet u wél de Pono-speler erbij nemen. En waarschijnlijk heel wat muziek opnieuw aanschaffen… Dat is dan wel weer jammer.

Helaas zijn er nog helemaal geen specificaties bekend van de codec of van de Pono-spelers. Ook niet wat ze gaan kosten of wanneer ze op de markt komen. Zodra we meer weten, laten we het horen!

 

Gerelateerde berichten

Restyle Netflix

Nieuw sausje voor Netflix

Netflix maakt op zijn website bekend dat het bedrijf de apps voor gameconsoles, smart-tv’s, settopboxen en blu-ray-spelers radicaal gaat omgooien. Binnen nu en twee weken zijn de wijzigingen zichtbaar voor leden met geschikte apparatuur. Bij het ontwikkelen van het nieuwe design hebben de makers er rekening mee gehouden dat leden steeds grotere schermen gebruiken. In de interface is […]

Geef een reactie