web analytics

Naim komt met CD5si cd-speler

NIEUWS – een opvolger van een icoon. De CD5i is in 2004 op de markt gekomen. Acht jaar later komt Naim met een officiële opvolger: de CD5si. Gelukkig is er heel wat verbeterd aan de speler.

Een stil loopwerk, nieuwe dac-chip (de PCM 1793 die ook in de NDX zit) en onder meer een verbeterde voeding en lagere jitter. Kritische punten die er voor zorgen dat de CD5si weer een flinke stap maakt ten opzichte van de voorgaande speler. Kortom: interessante speler voor 1400 euro!

Hieronder het Engelstalige bericht van Naim

Today Naim has launched its new entry-level CD player the CD5si. The CD5si is a step forward in performance from its predecessor the CD5i with improvements to several key areas to significantly improve sound quality.

The new CD5si design includes the Burr Brown PCM 1793 DAC, which is similar in performance and architecture to the DAC used in Naim?s award-winning network players such as the NDX but is more optimised for the fixed sampling rate of CD (rather than the many sampling rates from streamed music). A new higher precision clock supports the new DAC, reducing jitter even further. The analogue output filter has also been improved which together with the new DAC delivers a ten times reduction in distortion.

A new high-performance transport mechanism has been fitted to the CD5si giving improved consistency and longevity. The new mechanism is mounted in Naim?s unique improved swing drawer tray giving it the ideal low resonance, stable platform in which to operate. The internal power supply voltage has also been increased, to improve the linearity of the output signal for greater sound quality.

Gerelateerde berichten

Cyenne CY-3100 SE

Winnaar Cyenne-test bekend

Vorige week hebben we aangekondigd dat één lezer van Alpha Audio de Cyenne-dac mag testen. We hebben bijzonder veel inschrijvingen ontvangen! Hartstikke mooi natuurlijk, want het laat zien hoe betrokken de lezers van Alpha Audio zijn én hoe gewild een goede dac is! Helaas kunnen we maar één lezer uitkiezen.

Geef een reactie