NuForce DDA-100 versterker

NIEUWS – Wat onder meer Lyngdorf en NAD kunnen, kunnen wij ook, moet NuForce gedacht hebben. De DDA-100 is een volledig digitale versterker die het digitale signaal direct versterkt en uitstuurt. Daardoor gaan talloze schakels die nodig zijn in een conventioneel systeem verloren… wat weer positief is voor de muzikaliteit.

Kost de NAD C390DD ongeveer 2500 euro en de M2 5999, de NuForce gaat al weg voor ?599. Nu zullen de NAD en de NuForce niet echt met elkaar te vergelijken zijn, maar het laat zien dat NuForce agressief prijst. En dat met een ontwerp dat menig audioliefhebber zal aanspreken.

Welke chips NuForce gebruikt, is onduidelijk. Wel hebben we gezien dat er een aantal ingangen voor handen is:

  • Coaxiaal
  • Optisch
  • USB
Ook is er een optische uitgang voor het doorlussen naar eventueel een andere dac of opname-apparaat.

Hieronder het persbericht van NuForce

By virtue of an advanced adaptation of Class-D design, digital music files are converted directly to analog sound within the final amplifier stage. No DAC- no jitter. Just pure sound.

Milpitas, Calif./ Deurne, The Netherlands ? NuForce, Inc., a leader in professional and consumer audio gear, introduces today a direct-digital integrated amplifier that marks a new juncture in digital sound. The innovative new design converts the digital audio signal into analog form at the last possible stage?the PWM amplifier output?giving listeners the same level of performance as far much more expensive audio gear. The DDA-100’s inherently low distortion and noise floor remain in the digital domain from beginning to end, resulting in a remarkably wide dynamic range, crystalline clarity and amazing detail?all for an affordable price.

The DDA-100 doesn’t require the typical DAC stage found in most of today’s digital audio products. Rather, its PWM power amplifier stage is modulated directly by the incoming signal, and the digital-to-analog conversion takes place at the speaker outputs. In effect, the PWM power amplifier stage operates as a power DAC. This effectively eliminates the DAC-related problems that have plagued serious listeners in the past. Fewer parts result in a more direct signal path, resulting in benefits passed along to you: exquisite sound at an affordable price.

DDA-100 is designed as a digital-only product for today, and tomorrow’s digital playback components. It accepts four digital sources via one USB, one coaxial and two optical inputs that provide exceptional flexibility for your home audio and A/V needs. And with the included remote control, you can control inputs and volume from the comfort of your listening chair.

Along with its convenience and an innovative design, the DDA-100 will drive your loudspeakers via a robust 75-Watt RMS and 250-watt peak capability per channel for superb dynamics and transparency.

Design features include:
· 96kHz input sampling rate
· 3GB/s over-sampling rate for smoother, more natural reproduction.
· An on-chip clock reference signal for synchronizing incoming digital audio data. Data re-clocking results in ultra low jitter performance.
· 100% linear frequency and phase response (+/- 0.1dB from 20 to 20kHz)
· THD+N = 0.07%
· Signal-to-noise ratio > 95dB A-weighted
· High-quality, audio-grade parts throughout

Pricing and Availability
The NuForce DDA-100 is now available worldwide for a suggested retail price ?599 or £475 including VAT and will be shipping Aug 1, 2012.

Gerelateerde berichten

High End Munchen - 2017 (21)

High-end München 2017 Beursverslag – deel 1

Mei 2017, het high-end evenement van 2017 dient zich wederom aan; high-end München. Na deze eerste beursdag kunnen we vaststellen dat de thema’s van vorig jaar zich dit jaar eveneens doorzetten. Natuurlijk is het onderwerp vinyl weer ruim vertegenwoordigd. Niet zo overweldigend als we dit in 2016 hebben ervaren, maar zowel het aanbod van draaitafels, […]

Buffalo LinkStation 410

LinkStation 400 NAS-serie van Buffalo

Buffalo is thuis in NAS-oplossingen en bevestigt dat door de nieuwe LinkStation 400 NAS-serie te lanceren. Buffalo belooft betere prestaties, een eenvoudige installatie en beheer op afstand. De LinkStation 400-serie bestaat uit 3 modellen: de 410 en 420 met 1 of meerdere harde schijven en de 421 zonder harde schijf.

Geef een reactie