Je plant als afstandsbediening

NIEUWS – Praktisch? Nee, dat niet. Tenminste: net echt. Maar de technologie achter deze plant-afstandsbediening is wel heel interessant. Door interactie met de planten (of wellicht zelfs bomen of struiken), kun je allerhande zaken bedienen. Denk aan pc-programma’s of domotica-zaken. Is dit de toekomst?

Touch-technologie kennen we al. Maar niet in deze vorm. Tenminste wij niet. U wel? Laat het weten. De Botanicus Interacticus werkt ook met touch, maar dan veel breder. Niet op één frequentie, maar met een frequentieband. Door verschillen in trilling te meten (met een zeer gevoelige sensor), is een touch-plant te creëren die acties kan starten. De voorbeelden in het filmpje zijn niet heel spannend, maar laat uw fantasie de vrije loop. Nu lijkt ons een afstandsbedieningplant niet heel praktisch, maar deze techniek biedt wel interessante mogelijkheden!

 

Gerelateerde berichten

Hoe Irule werkt.

De ultieme afstandsbediening: iRule

NIEUWS – Het klinkt als een dictatuur: iRule… Ik heers. Het is natuurlijk een woordgrapje met de ‘i’ van Apple erin… Maar goed: de Apple-fans begrijpen dat wel. iRule is een nieuwe app voor iPhone, iPod Touch en iPad. Een app die álle apparaten kan bedienen. Ideaal, nietwaar?

Geef een reactie