YN Audio importeur Vienna Acoustics

NIEUWS – Geïnteresseerd in Vienna Acoustics luidsprekers? Dat komt mooi uit, want YN Audio is nu importeur van het Oostenrijkse luidsprekermerk. Een merk dat – heel cliché – geboren is uit passie voor muziek. 

Vienna Acoustics ontwerpt zijn luidsprekers geheel zelf. Ook de drivers. Deze drivers worden wel door Eton en Seas gemaakt. De behuizingen zijn door een stel Italianen in elkaar gezet. Controle en montage gebeurt in Wenen.

Duur zijn de luidsprekers niet. Zo is de meest populaire serie de Concert Grand, beginnende met de Haydn monitor luidspreker. Deze kost 1.400 euro per paar. Niet veel geld, toch? Dan is er ook nog de Beethoven Concert Grand, die vanaf 4.700 euro per paar te verkrijgen is.

Er is natuurlijk wat groters te verkrijgen. Denk aan The Music. De naam zegt het al: een uiterst muzikale luidspreker (volgens Vienna Acoustics dan). De prijs: 25.000 dollar per paar.

Rond de herfst zal Vienna Acoustics in de Concert Grand series nog komen met de Beethoven Imperial Grand, deze is op basis van een vergelijkbaar concept als The Music. In september, oktober, november en december zal YN audio in samenwerking met hun dealers een aantal demoweekenden organiseren.

Gerelateerde berichten

Video Brik Audio

VIDEO – We hebben van Durob Audio een setje van Brik gekregen. Of Brik Audio. Een nieuw, Taiwanees merk dat voor zeer scherpe prijzen leuke componenten in de markt zet. Wij hebben gekozen voor de geïntegreerde versterker, een internet radio, een dacje en een aparte voeding. Alles bij elkaar kost dat nog geen 750 euro. […]

BeoPlay A9 op driepoot

BeoPlay A9; design op een driepoot of aan de muur

Bij een kennismaking met componenten van Bang & Olufsen vraag je je altijd af waar je mee van doen hebt. De kracht van het merk zit ‘m in het feit dat de audioproducten niet direct geassocieerd worden met de functionele eigenschappen. De vormgeving is al dusdanig indrukwekkend te noemen dat de rest eigenlijk bonus is. […]

1 reactie

  1. Gehoord. Bij Rik Stoet. de Vienna Haydn en Vienna Mozart. met als bedoeling een luidspreker te vinden die een piano geloofwaardig neerzet. De Haydn was fraai maar niet groots genoeg, de Mozart deed dat wat je wilde voelen. En de prijs was iets van 3400 voor een paar. Het moest allemaal getrokken worden door een NAIM NAIT, zoals ik er thuis een heb staan, dat was geen probleem. Drie mensen die luisterden alledrie in vervoering. Das toch mooi.

Geef een reactie