Spotify gaat met apps werken

Spotify Apps

NIEUWS – De gigantische muziekdienst Spotify gaat de app-kant op. Niet alleen kunt u nu muziek streamen en bijvoorbeeld radiokanalen kiezen; u kunt ook diensten installeren van bijvoorbeeld 3FM, Nu.nl, artiesten of LastFM. 

Spotify AppsHet klinkt heel leuk: apps in Spotify. Maar hoe werkt het nu? Het is niet heel complex. In de desktop-applicatie staat een extra tabje met App Finder. Daaronder staan talloze apps van partijen die een app hebben. Dat kunnen artiesten, streaming diensten of bijvoorbeeld radiostations zijn. Wat een app kan, is afhankelijk van de partij die de app heeft geschreven. 3FM laat hun megahits, album van de week en hun favorieten zien. Nu.nl toont muzieknieuws en reviews. Tiesto laat zijn single of the week en bijvoorbeeld zijn top-20 horen. Uiteraard heeft alles wel te maken met muziek.

Vooralsnog zijn de apps alleen te gebruiken op de desktop-applicatie. Tenminste: wij hebben ze nog niet gezien op onze Android-tablet en Windows Phone. Wellicht dat het anders zit bij iOS (laat het weten onder dit bericht als het anders zit).

Gerelateerde berichten

Video Brik Audio

VIDEO – We hebben van Durob Audio een setje van Brik gekregen. Of Brik Audio. Een nieuw, Taiwanees merk dat voor zeer scherpe prijzen leuke componenten in de markt zet. Wij hebben gekozen voor de geïntegreerde versterker, een internet radio, een dacje en een aparte voeding. Alles bij elkaar kost dat nog geen 750 euro. […]

Nederlandse artiesten komen met beroepsvereniging BAM!

Een hele rits met Nederlandse artiesten hebben zich aangesloten bij de nieuwe beroepsvereniging BAM!. De voornaamste doelstelling is om een eerlijke verdeling van inkomsten uit het muziekauteursrecht te realiseren, waarbij de focus ligt op het online diensten als Spotify en Apple Music.

Geef een reactie