Sennheiser komt met high-end dac / hoofdtelefoonversterker

NIEUWS – Herinnert u zich de HD800 nog? Die prachtige – maar dure – hoofdtelefoon van Sennheiser? Nu komt Sennheiser met een bijbehorend product: een dac / hoofdtelefoonversterker. De HDVD 800. De prijs: een luttele 1500 euro. 

U moet er iets voor over hebben. Ongeveer 1500 euro om precies te zijn. Maar dan hebt u wel wat. Een hoofdtelefoonversterker met dac: usb, aes/ebu, coaxiaal en optisch in. Hypermodern dus.

Dat Sennheiser nu met een high-end dac/versterker voor het hoge segment komt, is niet gek. Het heeft immers de HD800 in het assortiment (en een kleiner / goedkoper model). Het is slim om daar ook een versterker bij te leveren. Een goede hoofdtelefoon verdient ook een goede versterker. Nou die komt nu dus!

Bijzonder is dat de HDVD zowel de eerste hoofdtelefoonversterker van Sennheiser is én dat het direct een high-end model is. Sennheiser houdt blijkbaar niet van half werk. De gehele keten is symmetrisch opgebouwd. Dat zorgt in veel gevallen voor een lagere vervorming, meer rust en meer detail. De versterker is ook geschikt voor digitaal aanbod van audiosignalen. Een Burr-Brown-Dac converteert signalen tot 24 bit/192 kHz. Op de achterkant zitten AES/EBU-, coaxiale en optische ingangen, evenals een USB-poort.

We moeten zeggen: de HDVD 800 ziet er bijzonder strak uit. De behuizing en de bronselectieknop op de voorzijde zijn gemaakt van aluminium. En een erg leuk detail is dat de bovenkant doorzichtig is gelaten, zodat de consument – vast een techfanaat / liefhebber – de binnenkant kan zien.

De HDVD gaat ongeveer 1500 euro kosten.

4 reacties

  1. volgens mij geen balans regeling??
    als dit zo is en dan voor die prijs duidelijk misgeschoten!!
    mijn gehoor is links 20% minder als rechts is dus niets voor mij en duizenden anderen

    1. Ik denk het ook niet. Maar ik begrijp deze keuze wel. Een balansregeling is een extra schakel. En hoe goed die ook is: het is hoorbaar. Vaak is balans ook op een andere manier te regelen. Denk aan de bron.

  2. Leuk natuurlijk, maar maakt deze versterker ook muziek? Een goede hoofdtelefoon bouwen is iets geheel anders dan een goede hoofdtelefoon versterker bouwen…..ik heb ‘m nog niet gehoord, dus voorlopig voordeel van de twijfel, maar toch…….

Geef een antwoord