Onderzoek Lifehacker: 160 kbps klinkt het beste

NIEUWS – Er is een erg interessant onderzoek gedaan door de webstite lifehacker. De website heeft een vijftal samples online gezet met elk een andere bitrate. Inclusief een wav-bestand (verbloemd natuurlijk). Wat blijkt na het onderzoek met ruim 3500 bruikbare inzendingen? Het 160 kbps sampletje klinkt volgens de inzenders het beste. 

Het is een opmerkelijke uitkomst. Tenminste: dat vinden wij. Maar goed, aan de andere kant: de gemiddelde consument heeft geen peperdure koptelefoon of een 10.000 euro hifi-systeem staan. En het is inderdaad de vraag of het verschil tussen 160 kbps, 192 kbps of een wav hoorbaar is op een gemiddeld Mediamarkt-setje. Nietwaar?

Hier vindt u de samples met daarachter het aantal downloads. Ze zijn helaas niet meer te downloaden, maar dan hebt u een idee van het aantal downloads.

Limburger / ~160kbps VBR / 10,265
Cheddar / 320kbps CBR / 7,183
Gouda / raw CD / 6,159
Brie / ~192kbps VBR / 5,508
Feta / 128kbps CBR / 5,567

Overigens heeft Gizmodo eerder een onderzoek gedaan waarbij lossless wel als beste uit de bus kwam.

Gerelateerde berichten

Cocktail Audio X30

Video Cocktail Audio X30

VIDEO – Een primeurtje bij Alpha Audio: de Cocktail Audio X30. Een alles-in-één streaming oplossing voor wie totaal gemak wil. Tenminste: zo komt het apparaat op ons over. We laten u alvast zien hoe het apparaat eruit ziet, wat u er globaal mee kunt doen en gaat wat specificaties langs. 

Musical Fidelity V-Link

NIEUWS – De pc gebruiken als bron van muziek, foto’s en video wordt steeds populairder. Ook hifi-liefhebbers spelen steeds meer vanaf de pc. Dat gaat prima, zoals u ook op Alpha Audio kunt lezen. Mede vanwege de populariteit stappen steeds meer hifi-merken in het bootje van netwerk-audio en pc-audio. Ook Musical Fidelity doet mee. De […]

Geef een reactie