web analytics

Google lanceert tablet én streamer

NIEUWS – Veel nieuws van Google. De software en zoekmachinegigant heeft besloten zelf een tablet én een streamer uit te brengen. En voor bodemprijzen. De nieuwe Nexus 7 tablet gaat 200 dollar kosten. De Q – de streamer – gaat voor 299 dollar over de toonbank.

Zowel de streamer als de tablet zijn alleen nog in de VS beschikbaar. Echter, met grijze import zullen ze wel naar Europa komen. En het is best de moeite waard om te gaan shoppen over de grens, want de specificaties van de nexus 7 zijn niet verkeerd!

 • nVidia Tegra 3 processor
 • 7″ scherm (1280 x 800)
 • 1GB ram
 • 8 GB of 16 GB opslag
 • Wifi / bluetooth
 • nfc
 • GPS
 • usb

Dat zijn prima specificaties voor een tablet van 199 dollar. Wij kennen geen concurrent die betere hardware biedt. Laat staan uitgevoerd met de nieuwe versie van Android: Jelly Bean (4.1).

De Q streamer

Dan de streamer. Deze kan onder meer Youtube en muziek streamen. Wel moet hij bediend worden met een tablet of smartphone van Google. Anders werkt hij niet. De Q kan direct gekoppeld worden aan een tv of hifi-systeem. Hoe goede de kwaliteit is, weten we natuurlijk niet. Wel de hardware-specificaties:

 • OMAP4460 ARM-processor
 • SGX540 grafische chip
 • 1GB Ram
 • 16GB opslag
 • Android-besturingssyteem

Wellicht een leuk element is dat via de Play-store van Google apps gedownload kunnen worden. Dat maakt de tv weer een heel interactief geheel.

Gerelateerde berichten

Abbey Road

Neem een virtueel kijkje in Abbey Road Studios

De Abbey Road Studios zijn wereldberoemd en normaliter voor het publiek gesloten. Dankzij Google kunt u evengoed een kijkje komen nemen. Het internetbedrijf heeft namelijk ruim 150 360-graden panoromafoto’s gemaakt, zodat u de drie hoofdstudio’s op uw pc of tablet van dichtbij kunt verkennen. 

Geef een reactie