web analytics

Spotify laat play-knop embedden

NIEUWS – Spotify (de bekende streaming muziekdienst) maakt het mogelijk voor websites om legaal muziek af te spelen. Het is nu namelijk mogelijk om een Spotify Play Button te embedden, zodat het mogelijk is voor bezoekers om direct muziek te spelen.

Goed nieuws voor muzieksites (en hifi-sites zoals deze). Spotify heeft het mogelijk gemaakt direct muziek af te spelen vanuit de browser. Door een play-knop te embedden op een pagina, is het voor bezoekers mogelijk een nummer af te spelen vanuit de browser. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld cd-reviews.

Voorheen moesten sites vooral leunen op Youtube (dat deden wij ook nog weleens). Nu hoeft dat dus niet meer en dat kan een voordeel zijn. De kwaliteit van Youtube wisselt namelijk nogal.

Er zijn al websites die het gebruiken. Rolling Stone, The Huffington Post en The Guardian hebben het al geïmplementeerd.

Gerelateerde berichten

George Harrison - Early Takes Volume 1

Nog niet eerder uitgebrachte tracks van George Harrison bij Linn Records

NIEUWS – Vandaag bereikte ons het bericht dat UMG (Universal Music Group) een exclusief Studio Master album van George Harrison, met daarop een aantal nog niet eerder uitgebrachte tracks, ter online distributie heeft overgedragen aan Linn Records. Volgens ons het bewijs dat ‘streamende muziekliefhebbers’ een mooie tijd tegemoet gaan, wanneer deze trend zich onder de […]

Spotify groeit en breidt functionaliteit uit

Online muziekaanbieder Spotify groeit met betrekking tot de gebruikersaantallen gestaag verder. Zo zijn er momenteel op maandbasis al meer dan 20 miljoen gebruikers, waarvan een kwart betaalt voor de dienst. Tevens hebben ze bekend gemaakt functionaliteit toe te voegen die het ontdekken van nieuwe muziek eenvoudiger moet maken. Populair De cijfers en de snelheid waarmee […]

Geef een reactie