web analytics

Review Counting Crows Underwater Sunshine

Counting-Crows-Underwater-Sunshine

My, my, my… wat zijn de Counting Crows traag met nieuwe albums. En dan ligt er een in de winkel… staat hij vol met covers! Wat moeten de fans daar nu mee? Wij luisteren naar Underwater Sunshine.

Counting-Crows-Underwater-SunshineIedereen die op vakantie gaat met de auto heeft wel een cd, usb-stick of wellicht nog bandjes vol met favoriete muziek. Ook de Counting Crows, zo blijkt, want het nieuwe album staat vol met nummres die stammen uit de zomervakantie(s). “Or what we did on our summer vacation”. 

Het is toch jammer dat de heren niet meer dan twee albums in tien jaar tijd kunnen leveren. Dat zorgt ervoor dat wij nog steeds ‘August and everything after’ als favoriet op het lijstje hebben staan. Hard Candy en Saturday Nights & Sunday Mornings weten dit niveau niet te halen naar onze mening. Inmiddels is Saturday Nights & Sunday Mornings ook al vier jaar geleden. Kom op, heren!

Hoewel het covers zijn – en ook van veel bekende artiesten, zoals Bob Dylan, Travis en nog wat grote namen) – weten ze wel een leuk Counting Crows sausje er overheen te gooien. Wie de nummers niet kent, zal goed kunnen denken dat ze van de Counting Crows zelf zijn. Dat is als compliment bedoeld, want veel coveralbums zijn ronduit bagger.

Toch vinden we het jammer dat er geen écht album is verschenen. Is de inspiratie op? Zijn de heren opgedroogd? Of zijn ze hard aan het werk een nieuw, fantastisch album bij elkaar te spelen? Wie weet… dit is in ieder geval geen aanrader. Wij zetten August and everything after nog maar eens op…

Gerelateerde berichten

Massive Attack, Heligoland

Massive Attack komt eindelijk, na zeven jaar (100th Window is uit 2003) met een nieuw album: Heligoland, wat een verbastering is van het Friesche woord Heyligeland, wat weer staat voor Heiligenland. Een aparte naam voor een cd. Echter, dat zijn we wel gewend van de Britten. Natuurlijk zijn de verwachtigen hoog, want als het zo […]

Geef een reactie