web analytics

Google TV in najaar naar Nederland

NIEUWS – Google TV komt in het najaar naar Nederland. Sony gaat het namelijk integreren in twee producten: de NSZ-GS7 en de NSZ-GP9 Blu-ray speler. Wie deze spullen aan de tv koppelt, krijgt direct toegang tot Google TV. 

We hebben voor het eerste kennis gemaakt met Google TV op de CES in Vegas. Daar werd al snel duidelijk dat Google deze dienst erg serieus neemt. Het is met Google TV mogelijk om series, tv en films (en nog andere media, waaronder games) te streamen vanaf internet. Google houdt bij wat u leuk vindt en kan op basis van die informatie ook advies geven. Er prettig voor de filmliefhebbers.

Sony komt in het najaar met twee nieuwe producten die deze diensten in zich hebben. Eén is gewoon een netwerkspeler: de NSZ-GS7. De andere is een blu-ray speler met deze optie erin: de NSZ-GP9.

Opvallend is dat Sony een nieuwe afstandsbediening heeft. Dat is op zich ook wel logisch, gezien het feit dat Google TV een online dienst is met talloze zoekopties. Het zou niet echt heel handig zijn om het systeem met een gewone afstandsbediening te bedienen. Vandaar dat er een model is met bewegingssensor, voice-serarch en toetsenbord. Ook zit er een touchscreen in.

De netwerkmediaspeler van Sony zal 200 euro kosten en de Blu-ray speler 300 euro.

Gerelateerde berichten

Logo ConsuWijzer

Kortingssites bundelen krachten

Imbull, ontwikkelaar van diverse grote kortingscodesites, gaat een samenwerking aan met Promodeals, specialist in dagaanbiedingen. Hoewel beide partijen ook met elkaar concurreren, blinken ze elk in hun vakgebied uit. Imbull en Promodeals zien daarom mogelijkheden om elkaar met hun specialisme aan te vullen.

Apple TV

Nieuwe Apple TV aangekondigd

Apple heeft de 4e generatie van zijn mediaspeler aangekondigd. De nieuwe Apple TV heeft een opgefrist design en bevat een eigen besturingssysteem (tvOS). Gebruikers kunnen voor het eerst vanuit de App Store nieuwe applicaties toevoegen voor het televisiescherm. 

Geef een reactie