Sony Lanceert Music Unlimited

NIEUWS – Gewaagd hoor! Een concurrent voor Spotify lanceren. Sony durft het aan met Music Unlimited (Qriocity, daar hebben we eerder over geschreven). Een dienst die al langer in andere landen beschikbaar is, maar nu pas naar Nederland komt. Tenminste: 12 april…

Sony streaming zal net als over de grens met abonnementen gaan werken om de muziekbibliotheek en de radiostreams beschikbaar te stellen. Deelnemende partijen in Music Unlimited zijn onder meer Warner, EMI, Universal en…  hoe kan het ook anders: Sony Music Entertainment. Gelukkig heeft Sony aan Apps gedacht. Die zijn er nu voor iOS (Apple) en Android (logisch: Sony maakt Android-telefoons). Ook komen er apps voor Sony-apparatuur, zoals tv’s, blu-ray spelerse en de Playstation 3.

Opvallend is, als je naar de website van Sony gaat, dat er meer is dan muziek. Er zijn ook tabbladen voor films en games. Dat belooft dat er waarschijnlijk ook streaming-diensten komen voor video en dat het mogelijk moet worden om games voor mobiele apparaten te kopen uit de winkel. Denk aan de Playstation Vita of de Sony-telefoons.

Prijzen zijn 3,99 voor het goedkope abonnement en 9,99 voor het dure abonnement. Het verschil is dat je bij de laatste op track kan zoeken. De 3,99-variant geeft alleen reclamevrije radio.

Gerelateerde berichten

shazam

Nieuwe Shazam-app voor iOS en Android

NIEUWS – U hebt er wellicht van gehoord: Shazam. De magische app (software) die muziek kan herkennen. We gebruiken het zelf regelmatig op beurzen en meetings waar goede muziek voorbij komt. Even de app starten: laten luisteren en u weet wat er speelt! Geweldig! Shazam komt nu met een nieuwe versie.

Ikbenstil Roundcube DAC

Ikbenstil kennen we vooral van high-end computersystemen. Supercomplete en stille, custom home theatre pc’s, of bijzonder snelle gaming-machines. Niet echt iets voor Alpha Audio dus. Maar nu gaan de Amsterdammers ook d/a-converters en eindverstekers bouwen. En dat is wél het gebied van Alpha Audio. Wij kijken naar de nieuwe Roundcube DAC.

Geef een reactie