web analytics

Teufel Cubycon 2

Teufel cubicon 2 set

NIEUWS – Teufel vindt dat goed geluid niet hoeft te betekenen dat er grote zuilen in de woonkamer moeten staan. Een setje luidsprekers mag ook best discreet weggewerkt worden. De Cubycon 2 is compact en laat zich prima wegvallen in een interieur.

Teufel cubicon 2 setHebben we net de nieuwe Minx getest, komt Teufel met een concurrent. De Cubycon 2. Een compact systeem dat bestaat uit satellieten en een subwoofer. Het welbekende Bose-systeem dus. Echter: volgens Teufel klinkt dit geweldig. (Bijna) geen concessies ten opzichte van een regulier systeem dat bestaat uit full-range zuilen. De prijs van dit kleine wonder: 1299 euro. Dat is het niveau van de Minx dus! Vooralsnog is de Cubycon alleen in 5.1 verkrijgbaar.

Hieronder het persbericht van Teufel:

Teufel komt met de Cubycon 2 nu aan deze wensen tegemoet en biedt een home cinema systeem dat esthetisch in elke woonkamer past, zonder in te moeten boeten op de geluidskwaliteit. De satellieten die tijdens een uitvoerig ontwikkelingsproces steeds verder geoptimaliseerd zijn, hebben zeer geringe afmetingen: slechts 95 m in zowel breedte als diepte en 190 mm in de hoogte. In de hoogwaardige aluminium behuizing bevindt zich een 70 mm midwoofer chassis dat voor het goede geluid zorgt. Hierin bevindt zich ook een speciaal ontwikkeld 70 mm coax chassis dat niet alleen de middentonen verzorgt, maar dankzij een geïntegreerde 19 mm hoorn tweeter ook de hoge frequenties afdekt. Alles bij elkaar slaagt een enkele satelliet erin om 89 dB (2,83V/1m) te produceren met een belastbaar vermogen van 160 Watt. Indrukwekkende gegevens die in deze grootte en gewichtsklasse.

De subwoofer zet de lijn van de satellieten logisch voort en bundelt maximaal vermogen met de kleinste afmetingen. Deze krachtpatser is slechts 21 cm hoog en 48 cm breed en diep en is daarmee erg flexibel. Diegene die de staande opstelling niet aanspreekt, kan de subwoofer zonder beperkingen ook liggend plaatsen en zo plek besparen (bijvoorbeeld onder een bank). De uitstekende diepe bas verliest bij beide opstellingen niet aan kracht, want voor de indrukwekkende onderste grensfrequentie zorgen drie 130 mm chassis. Ze worden gevoed door een stevige 160 Watt Class D eindversterker.

Net als de satellieten blinkt de woofer uit met een hoog netto resultaat, zodat de Cubycon 2 probleemloos ook met een voordelig geprijsde AV-receiver kan worden aangestuurd en toch een optimaal geluid produceert. Een automatische aan- en uitschakeling, en een energieverbruik van minder dan 0,5 Watt in standby maken de subwoofer US 5305/1 compleet.

Met de Cubycon 2 biedt Teufel een hoogwaardige home cinema set van de nieuwste generatie aan die zich niet hoeft te verstoppen, maar waarbij dat wel kan.

[nggallery id=3]

 

Gerelateerde berichten

Teufel Audio Aureol Fidelity

Teufel lanceert in-ear koptelefoon Aureol Fidelity

Bij Teufel Audio claimen ze Europees marktleider te zijn in de directe verkoop van luidspreker- en home cinema systemen. En dat smaakt blijkbaar naar meer, want het assortiment met hoofdtelefoons – door Teufel Audio aangeduid als koptelefoons – is uitgebreid met de nieuwe Aureol Fidelity. En deze hebben ze helemaal zelf in Berlijn ontwikkeld.

Gloednieuwe Arcam rCube

PERSBERICHT – Docking stations zijn er al een poosje. Acam heeft er nooit een gehad, maar wil maar al te graag terug in de race… met een voorsprong. En het wapen in de strijd? De rCube; een docking station met video- en streaming mogelijkheden. Dat klinkt interessant!

Geef een reactie