web analytics

Review Lana Del Rey – Born to Die

Lana-Del-Rey Born to Die

Op één of andere manier waren we geïntrigeerd door het nummer ‘Video Games’. Een ingetogen, vreemd en sfeervol nummer naar ons idee. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het gehele album deze sfeer ademt. Wij beluisteren het debuutalbum: Born to Die.

Lana-Del-Rey Born to DieGeen originele titel: dat is dan wel weer jammer. Maar Lana Del Rey blijkt geen dertien in een dozijn-artiest. Ze weet toch een sfeer neer te zetten die afsteekt bij de typische top-40 hitnummers. Nummers die naar onze mening totaal geen identiteit hebben. Achtergrondruis die wegvalt bij een interessant gesprek. Lana Del Ray is prima als achtergrondmuziek te draaien, maar creëert wel sfeer.

Is het album van kant tot kant goed? Nee… zeker niet. Er zitten nummer tussen die overduidelijk als hit geschreven zijn. Niet gewaagd, standaard beat, semi-provocerende teksten met standaard onderwerpen en ingestudeerde climaxen. Denk aan Summertime Sadness. Zonde, maar geen game-breaker.

Wat zijn uitschieters. We vinden Million Dollar Man bijzonder sterk. Carmen heeft ook iets duisters en sfeervols. Video Games is ook een heerlijk nummer. Zo zijn er meer, gelukkig. Echter: opvallend is dat het thema bijzonder hangt in de sferen van vechten voor bestaan, underdogs, en een snufje ruig bestaan. Is het een act, of heeft Lana Del Ray echt een ruig en zwaar bestaan geleid?

Wie van pop houdt dat hier en daar naar het duistere neigt, zal Born to Die van Lana Del Rey wel waarderen. Is het echt bijzonder? Nee, dat niet. Maar het is gelukkig geen dertien in een dozijn album, waar we echt inmiddels mee doodgegooid worden.

Gerelateerde berichten

Kane Come Together

Review Kane – Come Together

Daar is het nieuwe album dan: Come Together. Volgens Kane een album dat onder meer geïnspireerd is door het boek ‘This is the way’. Een spiritueel boek, geschreven door Deepak Chopra. We zijn benieuwd wat de invloed is geweest!

GTA

Engadget stelt lijst favoriete gaming-muziek samen

We denken er eigenlijk heel weinig over na bij het spelen van spellen: de soundtrack. Toch zijn er spellen die heel veel aandacht aan muziek en geluid in het algemeen besteden. Denk aan Killzone (van een stel Nederlanders). Engadget heeft een lijst met hun favoriete tracks gemaakt. Best interessant.

Geef een reactie