Review Air – Le Voyage Dans La Lune

Air Le Voyage Dans La Lune

Mijn god, wat heeft het lang geduurd voordat Air weer met iets geïnspireerds kwam. Eigenlijk is alle na Moon Safari gewoonweg doorsnee en niet spannend. La Voyage Dans La Lune zet het Franse duo weer enigszins op de kaart. 

Air Le Voyage Dans La LuneFrankofielen niet te enthousiast: het album is gewoon in het Engels. Ondanks dat de titel anders doet vermoeden. Le Voyage Dans La Lune is een soundtrack voor de gelijknamige film. Air hoefde niet heel lang na te denken of ze mee wilden werken aan de soundtrack van dit klassieke stuk.

Hoewel de film maar een kwartier duurt, is de soundtrack iets langer. Niet veel overigens. Na ongeveer een half uur is het wel uit met de pret. We mogen het dus eigenlijk niet een compleet album noemen. Maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. Want de dertig minuten zijn wel degelijk sfeervol. Het nieuwe album van Air doet denken aan Moon Safari en soms een tikje Fat Boy Slim (Moon Fever lijkt in het begin op Right Here Right Now.) Er zitten een paar hoogtepunten op de cd. Denk aan het intro: Astronomic Club, Moon Fever, Sonic Armada en Cosmic Trip. Echter, bepaalde tracks zijn ook wel gewoonweg suf. Parade bijvoorbeeld. Of Who Am I Now… teveel herhaling. Geen climax… en teveel oud werk in een nieuw jasje.

Zoals bij meerdere soundtracks, zit er een logische volgorde in de tracks. Ze zijn niet allemaal in elkaar gemixt, maar ze lopen wel degelijk in elkaar over. Zet dit album dus niet op shuffle (zou je sowieso niet moeten doen met een album).

Voor de verzamelaar is het nieuwe Air-album: Le Voyage Dans La Lune erg interessant. Voor wie Air nog niet kent. Koop alsjeblieft hun klassieker: Moon Safari. Dat blijft gewoon hun meesterwerk.

Clip:

Gerelateerde berichten

Gaderung: a Tribute to Sixth Comm

Review Gaderung: a Tribute to Sixth Comm

Het wordt steeds moeilijker om geld te verdienen met fysieke cd?s. Daarom proberen artiesten eerst roem te vergaren om daarna met bijvoorbeeld optredens of de verkoop van T-shirts geld te verdienen. Steeds meer albums verschijnen niet eens meer als cd, maar zijn alleen als download verkrijgbaar. Als je geluk hebt, zijn ze zelfs helemaal gratis.

Robert Miles – Thirteen

Robert Miles gaat alweer een tijdje mee. Wij kunnen ons nog goed herinneren dat de single Children uitkwam. Een wereldnummer dat deze Zwitserse dj in één keer op de kaart zetten. Nu is hij alweer toe aan zijn zevende studioalbum dat de tegendraadse naam Thirteen (Thirt3en) draagt.

Massive Attack, Heligoland

Massive Attack komt eindelijk, na zeven jaar (100th Window is uit 2003) met een nieuw album: Heligoland, wat een verbastering is van het Friesche woord Heyligeland, wat weer staat voor Heiligenland. Een aparte naam voor een cd. Echter, dat zijn we wel gewend van de Britten. Natuurlijk zijn de verwachtigen hoog, want als het zo […]

Geef een reactie