web analytics

Google gaat muziek streamen

NIEUWS – Google is bezig met een streaming muzieksysteem dat door het hele huis muziek moet kunnen afspelen. De apparaten (of apparaat) krijgt een Google-logo en draait (uiteraard) op Android. 

Het is bijzonder dat Google een systeem onder zijn eigen merk uitbrengt. Meestal ontwikkelt het software en verkoopt het licenties. Niet in dit geval dus.

De Android gebaseerde speler download muziek en kan dit vervolgens via het netwerk naar Android-luidsprekers sturen. Het lijkt in die zin dus veel op het Apple Airplay-systeem en wellicht Sonos. Het verschil met Sonos, is dat andere apparaten die aan het netwerk gekoppeld zijn, ook toegang tot de muziek hebben.

Google kan nu dit soort apparaten ontwikkelen, omdat het Motorola heeft overgenomen. Motorola is een netwerkspecialist. Google heeft door deze kennis in huis te halen, de mogelijkheid gecreëerd zelf hardware te ontwikkelen.

Google is van plan het systeem aan het einde van het jaar uit te brengen. Prijzen en concrete producten zijn nog niet bekend.

 

Gerelateerde berichten

Netflix Ultra HD

Netflix rolt Ultra HD-streams uit

Het is al een tijdje bekend dat Netflix experimenten uitvoert op het gebied van Ultra HD (4K). In het Verenigd Koninkrijk worden er sinds kort streams in deze kwaliteit aangeboden van de serie House of Cards (seizoen 2). Hierdoor lijkt de kans groot dat de Nederlandse versie van Netflix op korte termijn ook de allerhoogste […]

2 reacties

Geef een reactie