web analytics

Google gaat muziek streamen

NIEUWS – Google is bezig met een streaming muzieksysteem dat door het hele huis muziek moet kunnen afspelen. De apparaten (of apparaat) krijgt een Google-logo en draait (uiteraard) op Android. 

Het is bijzonder dat Google een systeem onder zijn eigen merk uitbrengt. Meestal ontwikkelt het software en verkoopt het licenties. Niet in dit geval dus.

De Android gebaseerde speler download muziek en kan dit vervolgens via het netwerk naar Android-luidsprekers sturen. Het lijkt in die zin dus veel op het Apple Airplay-systeem en wellicht Sonos. Het verschil met Sonos, is dat andere apparaten die aan het netwerk gekoppeld zijn, ook toegang tot de muziek hebben.

Google kan nu dit soort apparaten ontwikkelen, omdat het Motorola heeft overgenomen. Motorola is een netwerkspecialist. Google heeft door deze kennis in huis te halen, de mogelijkheid gecreëerd zelf hardware te ontwikkelen.

Google is van plan het systeem aan het einde van het jaar uit te brengen. Prijzen en concrete producten zijn nog niet bekend.

 

Gerelateerde berichten

Synology vernieuwt Android-apps

NIEUWS – Synology heeft het nieuws zeker niet aan de grote klok gehangen, maar dat is geheel onterecht. De Nas-fabrikant heeft kortgeleden – wij hebben hem vandaag gezien – zijn smartphone- en tablet-apps voor de nassen geüpdatet. Het gaat om alle applicaties, dus: DS Photo, DS Finder, DS Cam en DS Audio. Met name DS […]

2 reacties

Geef een reactie