NIeuwe Esoteric loopwerk en dac

NIEUWS – Esoteric heeft op de CES een onder meer een nieuw loopwerk en dac laten zien. De nieuwe D02 en P02 zijn weliswaar niet de nieuwe top-of-the-line, maar volgens Esoteric komt het akelig dicht in de buurt. 

Esoteric P02 en D02
De nieuwe P02 en D02 staan rechts in het rek (zilver)

De nieuwe modellen zijn van alle gemakken voorzien en zijn nagenoeg no-compromise opgebouwd. De dac is dual mono en heeft acht converters per kant. Dat is dus 16 in totaal. Zo worden fouten bijna 100 procent weggewerkt, omdat het dac-gedeelte gebalanceerd is opgebouwd en in vier fases werkt.

De dac beschikt over vier échte voedingen, net als het loopwerk. Alles is dus volledig gescheiden van elkaar: display, analoge stukken, digitale stukken, inputs, loopwerk, et cetera. Het spreekt voor zich dat de dac talloze inputs heeft: xlr, bnc, optisch, usb, coaxiaal. Het zit er allemaal op.

De dac werkt op 35 bit / 384 KHz. Alle 32-bit content (die uit de Texas-chip komt) wordt nog ‘opgewaardeerd’. Wat hier precies het voordeel van is, weten we niet. Volgens Esoteric zorgt het voor nog meer rust. Wij hebben het helaas niet echt kunnen horen op de CES.

Voor meer informatie:

http://www.esoteric.jp/products/esoteric/d02/indexe.html

en

http://www.esoteric.jp/products/esoteric/p02/indexe.html

Gerelateerde berichten

Audioengine D1 usb dac voorzijde

Video Audioengine D1 usb dac

VIDEO – We hebben van hifi123 een tweetal producten binnen gekregen: de Audioengine D1 dac en een wireless audio transmitter. De D1 dac is een heerlijk klein dacje van 150 euro. De draadloze audio transmitter – de Audioengine W3 – is een klein, eenvoudig kitje om draadloos audio te versturen. Wij bekijken ze alvast in een […]

Geef een reactie