web analytics

NIeuwe Esoteric loopwerk en dac

NIEUWS – Esoteric heeft op de CES een onder meer een nieuw loopwerk en dac laten zien. De nieuwe D02 en P02 zijn weliswaar niet de nieuwe top-of-the-line, maar volgens Esoteric komt het akelig dicht in de buurt. 

Esoteric P02 en D02
De nieuwe P02 en D02 staan rechts in het rek (zilver)

De nieuwe modellen zijn van alle gemakken voorzien en zijn nagenoeg no-compromise opgebouwd. De dac is dual mono en heeft acht converters per kant. Dat is dus 16 in totaal. Zo worden fouten bijna 100 procent weggewerkt, omdat het dac-gedeelte gebalanceerd is opgebouwd en in vier fases werkt.

De dac beschikt over vier échte voedingen, net als het loopwerk. Alles is dus volledig gescheiden van elkaar: display, analoge stukken, digitale stukken, inputs, loopwerk, et cetera. Het spreekt voor zich dat de dac talloze inputs heeft: xlr, bnc, optisch, usb, coaxiaal. Het zit er allemaal op.

De dac werkt op 35 bit / 384 KHz. Alle 32-bit content (die uit de Texas-chip komt) wordt nog ‘opgewaardeerd’. Wat hier precies het voordeel van is, weten we niet. Volgens Esoteric zorgt het voor nog meer rust. Wij hebben het helaas niet echt kunnen horen op de CES.

Voor meer informatie:

http://www.esoteric.jp/products/esoteric/d02/indexe.html

en

http://www.esoteric.jp/products/esoteric/p02/indexe.html

Gerelateerde berichten

Marantz PM-11S3 en SA-11S3

Nieuwe Marantz PM-11S3 en SA-11S3

NIEUWS – Marantz heeft weer twee leuke nieuwelingen voor de stereo-fans. De PM-11S3 en SA-11S3. Kenners weten dat het om een versterker en een sacd-speler gaat. En wel in het hogere segment; de befaamde 11-serie die in selecte winkels te beluisteren is. 

PerfectWave Directstream DAC

PS Audio lanceert PerfectWave DirectStream DAC

PS Audio neemt na vijf jaar afscheid van zijn PerfectWace DAC. Niet getreurd, want er komt een gloednieuw product voor in de plaats! De fraai afgewerkte PerfectWave Directstream DAC doet namelijk in april voor het eerst zijn intrede.

Geef een reactie