The Maine – Pioneer

The Maine Pioneer

We luisteren regelmatig naar nieuwe uitgaven op Spotify. Gewoon om nieuwe bands te leren kennen en om op de hoogte te blijven. En soms loop je eens tegen wat leuks aan. Zoals bijvoorbeeld The Maine. Een band die we nog niet kennen, maar wel heerlijke pop / rock maakt. Pioneer is hun nieuwe cd.

The Maine PioneerThe Maine is een jonge, Amerikaans rockband uit Arizona. Ze zijn in 2007 gestart en zijn inmiddels toe aan hun derde cd. Het tempo zit er dus wel in!

De band bestaat uit vijf leden: John O’ Callaghan, Kennedy Brock, Jared Monaco, Garrett Nickelsen en Patrick Kirch. Grote hits heeft de band niet gehad. Tenminste, niet in Nederland naar wij weten. Hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de band niet in staat is lekkere muziek te maken.

Want dat kunnen ze wel! Wij zijn verrast door de afwisseling en pakkende deuntjes die op Pioneer staan. Soms horen we een vleugje Three Doors Down. Wellicht laat de band zich door deze grote jongens beïnvloeden. Luister maar eens naar het nummer Misery. Dat heeft vrij duidelijk een Three Doors Down vleugje. My Heroine heeft ook wat weg van de eerder genoemde rockers, maar komt ook wat in de buurt van Nickelback. Al doet The Maine het beter in onze opinie.

De afwisseling van vrij zware rock en vrolijke deuntjes maakt dit album lekker boeiend. Er zit zelfs een serieus fijne ballade in aan het einde van het album. Het laat horen dat de jongens over een breed muzikaal talent beschikken.

Als we een hitje zouden moeten aanwijzen wat het op de radio goed zou doen, zouden we ‘Like We Did’ gokken. We zouden in ieder geval niet verbaasd zijn als deze binnen korte tijd op radio-3 te horen zou zijn.

Ben je liefhebber van degelijk pop / rock, dan is The Maine zeker een band die je even een kans moet gunnen om de auto, werkkamer of woonkamer te vullen.

Gerelateerde berichten

Review Songs of Innocence ? U2

Komt mijn wederhelft thuis vanuit haar werk. Niet ?hallo lief, hoe was je dag??, maar ?Heb je het al gehoord? Het nieuwe album van U2 is uit en is gratis te downloaden via iTunes!?. Zo gaat dat dus. Een nieuw album van U2 is blijkbaar belangrijker dan een echtgenoot. Illusie op samen oud worden lijkt vervlogen.

Magnepan 7

Ben aanwezig bij de introductie van de Magnepan .7!

Wilt u bij de eerste speeluren van de gloednieuwe Magnepan .7 zijn? Dat kan, want Alpha Audio mag een select groepje lezers uitnodiging voor de introductie bij DaCapo. De enige dealer in Nederland die deze .7 heeft staan. En als bonus is ook Rick Paap aanwezig. Kortom: inschrijven! 

Geef een reactie