Teufel Ultima 800 MK 2

NIEUWS – Poging twee… Nee, versie 2. Teufel heeft een nieuwe versie van de Ultima 800: het vlaggenschip van de luidsprekerfabrikant. Met MK 1 ging het bedrijf weer terug naar de roots: hoogwaardige luidsprekers maken. Nu is het tijd voor de verbeterde versie: de Ultima 800 MK 2.

We waren een beetje gemengd over de eerste Ultima 800 van Teufel. Het klonk wel okee, maar niet bijzonder verfijnd. Dat gecombineerd met een wat goedkope afwerking, maakte de Ultima 800 niet het koopje van de eeuw. Dat terwijl de fabrikant het erg goed doet in het goedkopere segment. Daar liggen de koopjes bijna voor het oprapen. Kortom: wij vinden het een moedige poging van de Berlijnse luidsprekerbouwer om nu met een tweede versie te komen. Wellicht zetten ze nu wel de puntjes op de ‘i’ en is de afwerking op niveau van een 3000-euro luidspreker.

Specificaties:

Productpagina: klik hier

Prijs: ?2999

Maximale belastbaarheid: 350 watt
Gevoeligheid: 86 dB
Weerstand: 4 Ohm
Minimaal vermogen: 100 watt
Bereik: niet bekend
Laagste frequentie: 42 tot
Kantelfrequentie: 350 en 2500 Hz
Akoestisch principe: 3-weg
Kastinhoud: 43 liter
Tweeter: niet bekend (vorige had silk softdome)
Midrange: titanium full membrance
Woofer: Carbon rohacell sandwich cone

Afmetingen:

Hoogte: 98 cm
Breedte: 22 cm
Diepte: 37,4 cm

Gewicht: 31 kg

Gerelateerde berichten

Dion Audio SD100

Video Dion Audio SD100

VIDEO – We hebben van Dion Audio de SD100 meegekregen ter test. Een setje mono eindversterkers die elk 100 watt kunnen leveren. Miquel Blauw heeft voor de SD100 een eigen klasse-D schakeling ontworpen die veel rustiger en vloeiender moet klinken. Wij laten alvast de SD100 zien op video.

1 reactie

Geef een reactie