web analytics

Teufel Ultima 800 MK 2

NIEUWS – Poging twee… Nee, versie 2. Teufel heeft een nieuwe versie van de Ultima 800: het vlaggenschip van de luidsprekerfabrikant. Met MK 1 ging het bedrijf weer terug naar de roots: hoogwaardige luidsprekers maken. Nu is het tijd voor de verbeterde versie: de Ultima 800 MK 2.

We waren een beetje gemengd over de eerste Ultima 800 van Teufel. Het klonk wel okee, maar niet bijzonder verfijnd. Dat gecombineerd met een wat goedkope afwerking, maakte de Ultima 800 niet het koopje van de eeuw. Dat terwijl de fabrikant het erg goed doet in het goedkopere segment. Daar liggen de koopjes bijna voor het oprapen. Kortom: wij vinden het een moedige poging van de Berlijnse luidsprekerbouwer om nu met een tweede versie te komen. Wellicht zetten ze nu wel de puntjes op de ‘i’ en is de afwerking op niveau van een 3000-euro luidspreker.

Specificaties:

Productpagina: klik hier

Prijs: ?2999

Maximale belastbaarheid: 350 watt
Gevoeligheid: 86 dB
Weerstand: 4 Ohm
Minimaal vermogen: 100 watt
Bereik: niet bekend
Laagste frequentie: 42 tot
Kantelfrequentie: 350 en 2500 Hz
Akoestisch principe: 3-weg
Kastinhoud: 43 liter
Tweeter: niet bekend (vorige had silk softdome)
Midrange: titanium full membrance
Woofer: Carbon rohacell sandwich cone

Afmetingen:

Hoogte: 98 cm
Breedte: 22 cm
Diepte: 37,4 cm

Gewicht: 31 kg

Gerelateerde berichten

Teufel Cinebar 51 met THX licentie

NIEUWS – Het moet niet gekker worden: een soundbar met THX-licentie. Naar ons idee stond THX voor goed geluid met veel dynamiek. Een soundbar is in principe al niet geschikt voor superruimtelijk, heel dynamisch en verfijnd geluid. Maar goed… dat is onze mening. Wellicht dat het Duitse Teufel dit wél weet te bereiken.

Tentlabs b-AMPsi

NIEUWS – We kennen het Eindhovense Tentlabs van de DIY-hifi (bijvoorbeeld de beroemde klokmodules) en natuurlijk de b-DAC. Nu is het tijd voor de b-AMPsi. Een klasse-D versterker met een eigen vleugje inzicht, zullen we maar zeggen. Guido Tent heeft de Hypex-modules onder handen genomen om ze wat muzikaler te maken. 

1 reactie

Geef een reactie