web analytics

Pete Philly – One

Wij kennen de Hollandse hip-hop artiest vooral van Pete Philly & Perquisite. Helaas… die tijd is over, zo meldt ook een nummer op het nieuwe album “One”, wat natuurlijk slaat op de Solo-toer van de artiest. Is het album alleen maar een zang over alleenstand? Nee, gelukkig niet. 

Opvallend aan ‘One’ is dat er complexe muzieklijnen en percussie in zitten. Pete Philly laat hier duidelijk zien dat niet alleen Perquisite veel talent heeft, maar dat ook hij een deuntje in elkaar kan sleutelen. Niet geheel onterecht! One is een heerlijk muzikaal album… met goede zang.

Zang is iets wat enorm opvalt op ‘One’. Philly wil duidelijk laten horen dat hij niet alleen tekstueel sterk is, maar dat het vocaal ook wel goed zit. En we moeten zeggen: hij kan echt prima zingen. En het blijft niet bij hip-hop, maar ook soul en R&B gaan hem goed af. Het is een mult-getallenteerde man.

De Hollander is serieus op het album. De teksten zijn diep en poëtisch. Dat waren we al gewend bij hem: Mystery Repeats was ook vrij serieus. Het is niet storend, al moet je soms wel even in de sfeer komen. Al kan je het ook zien als een welkome afwisseling tussen alle ‘bitches en booze’.

Het album is bijzonder afwisselend, maar Philly heeft de nummers naadloos in elkaar weten over te krijgen. De flow is niet alleen vocaal gezien sterk, maar ook in de mix tussen de tracks goed gedaan. Up-beat, traag, slepend: het loopt perfect door, waardoor het album nooit verveeld.

One is een zeer sterk debuutalbum voor Pete Philly. Zeker een aanrader voor liefhebbers van hip-hop met een intelligente en experimentele basis.

Gerelateerde berichten

Extremely-Loud-Incredibly-Close

Review Extremely Loud and Incredibly close soundtrack

Alexandre Desplat is geen onbekende in de wereld van soundtrack. Hij heeft heel wat prachtige films voorzien van muziek. Denk aan The King’s Speech, Harry Potter, The Curious Case of Benjamin Button en dus Extremely Loud and Incredibly Close. Wij hebben de soundtrack eens goed beluisterd. 

McLachlan – Laws of Illusion

Na ruim zes jaar komt de Canadese nachtegaal weer met een nieuw album. Het thema: een gebroken huwelijk. Wie bekend is met de bandsamenstelling, weet dat McLachlan elf jaar getrouwd is geweest met de drummer, waarmee ze ook twee kinderen (dochters) heeft. Reden genoeg voor behoorlijk wat tranentrekkende, rauwe nummers, zul je denken. Toch is […]

Geef een reactie