web analytics

Video – Asus Xonar Essence One

VIDEO – Asus wil een stap in de richting van de hifiwereld doen. Hun eerste poging: de Essence One. Een zeer degelijk gebouwde externe d/a-converter met uiteraard een usb-ingang. De prijs van de Essence One is nu nog niet bekend, maar gok op 300 euro of meer. 

Hieronder treft u de video aan van de Asus Essence One

Specificaties:

Ingangen: usb, coaxiaal, optisch
Sampling rate: tot 24 bit / 192 KHz
Spdif max sampling rate: 24/192
DAC: PCM1795 x 2
USB reciever: C-Media CM6631 (tot 24 bit / 192 KHz)
Audio processor: AD ADSP-21261
Opamps: verwisselbaar
Analoog uit: cinch en XLR

Prijs: niet bekend

Gerelateerde berichten

Teufel komt met Ultima 40 Mk2

NIEUWS – We gokken dat het dé klapper is van Teufel: de Ultima 40. Wij hebben de set getest en waren verbaasd over hoeveel luidspreker u krijgt voor dat geld. Nu heeft de Duitse luidsprekerbouwer de Mk2-versie die – volgens Teufel – nog meer muziek brengt voor het geld. 

3 reacties

    1. Dag Dro,

      Ja, getest. Review komt vandaag. Zowel de GT40 als de rDAC zijn mooier. De Xonar kan wat korrelig over komen in het midden / hoog. Beeldvorming van de rDAC en GT40 is ook mooier. De Xonar is zeker niet slecht, maar kan niet meekomen met ‘de grote jongens’ in de hifi.
      Ik weet de prijs nog niet, dus ik kan het niet echt in een kader plaatsen. Ik schat in 300 euro. Dan is de rDAC en GT40 wel duurder… Maar muzikaal dus wel een betere keuze.

Geef een reactie