Video – Asus Xonar Essence One

VIDEO – Asus wil een stap in de richting van de hifiwereld doen. Hun eerste poging: de Essence One. Een zeer degelijk gebouwde externe d/a-converter met uiteraard een usb-ingang. De prijs van de Essence One is nu nog niet bekend, maar gok op 300 euro of meer. 

Hieronder treft u de video aan van de Asus Essence One

Specificaties:

Ingangen: usb, coaxiaal, optisch
Sampling rate: tot 24 bit / 192 KHz
Spdif max sampling rate: 24/192
DAC: PCM1795 x 2
USB reciever: C-Media CM6631 (tot 24 bit / 192 KHz)
Audio processor: AD ADSP-21261
Opamps: verwisselbaar
Analoog uit: cinch en XLR

Prijs: niet bekend

Gerelateerde berichten

AVM Evolution CD3.2

AVM Evolution CD3.2: een digitale alleseter

NIEUWS – AVM biedt met de Evolution CD3.2, net als steeds meer fabrikanten, een DAC met veel (7) digitale ingangen: 2 x USB (zonder installatie externe driver), 2 x SPDIF, 2 x optical, AES/EBU; het is allemaal aanwezig. Maar zoals de type-aanduiding al min of meer verraadt, met behoud van een CD-loopwerk.

T+A Music Receiver

NIEUWS – T+A was er vroeg bij met streaming. Wij hebben de Music Player in september 2008 getest. Destijds waren we onder de indruk van het detailniveau, maar het mocht wat warmer. Wellicht dat dat ook een beetje aan de Power Plant lag. Nu heeft T+A het duo van de E-serie – de Music Player […]

3 reacties

    1. Dag Dro,

      Ja, getest. Review komt vandaag. Zowel de GT40 als de rDAC zijn mooier. De Xonar kan wat korrelig over komen in het midden / hoog. Beeldvorming van de rDAC en GT40 is ook mooier. De Xonar is zeker niet slecht, maar kan niet meekomen met ‘de grote jongens’ in de hifi.
      Ik weet de prijs nog niet, dus ik kan het niet echt in een kader plaatsen. Ik schat in 300 euro. Dan is de rDAC en GT40 wel duurder… Maar muzikaal dus wel een betere keuze.

Geef een reactie