Asus komt met usb-dac

NIEUWS – Asus kent de wereld met name als computermerk. Het bedrijf maakt moederborden, grafische kaarten, notebooks, etc. Maar dat het ook prima geluidskaarten maakt, weet wellicht niet iedereen. Nu komen de Aziaten met een usb dac, cq hoofdtelefoonversterker.

Heel veel details laat Asus over de Xonar Essence One Hi-Fi USB dac / hoofdtelefoonversterker nog niet los. Het enige dat we lezen, zijn specificaties. Maar dat is ook heel Aziatisch.

Welke converters Asus gebruikt, is niet bekend. Bij de andere Xonar Essence producten hebben we altijd nog Burr Brown / TI-componenten gezien. Dat zal hier ook wel het geval zijn. Maar ja: het is dus niet zeker.

De specs zijn behoorlijk indrukwekkend. De Essence One accepteert signalen tot 24bit / 192 KHz. De usb-receiverchip moet dus vrij nieuw zijn. Eignelijk kennen we nog geen usb-receiverchip die native 24bit / 192KHz accepteert. We zijn benieuwd.

Specificaties

ItemsDescription
Audio Performance
Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):120dB
Output Total Harmonic Distortion + Noise at [email protected] (A-Weighted) :-110dB
Output/Input Full-Scale VoltageBalanced Output: 4VrmsUnbalanced Output: 2VrmsHeadphone: 7Vrms
Frequency Response (-3dB, 24-bit/192kHz output ):<10Hz to 48kHz
Sample Rate and Resolution
Analog Playback Sample Rate and Resolution44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16/24bit
Upsampling capabilityUp to 352.8kHz (44.1/88.2 /176.4kHz input) or 384kHz (48/96/192kHz input), 32bit
I/O Ports
Output Jack:Balanced Output (XLR)Unbalanced Output (Dual RCA)6.3mm Jack headphone outputMetal with plated gold, black housing
Input Jack:USB jackCoaxial / Toslink jackMetal with plated gold, black housing
Accessories
AccessoriesUSB cable (?B-A? type) *1Power cord *1 (Some versions may have 2 power cords for different countries)6.3mm to 3.5mm adaptor *1User manual *1Audio Precision (AP) test report *1Installation driver CD *1

De prijs van de Xonar Essence One is nog niet bekend.

Gerelateerde berichten

Audioengine D1 usb dac voorzijde

Video Audioengine D1 usb dac

VIDEO – We hebben van hifi123 een tweetal producten binnen gekregen: de Audioengine D1 dac en een wireless audio transmitter. De D1 dac is een heerlijk klein dacje van 150 euro. De draadloze audio transmitter – de Audioengine W3 – is een klein, eenvoudig kitje om draadloos audio te versturen. Wij bekijken ze alvast in een […]

Nieuwe Dac van Tentlabs

PERSBERICHT – Tentlabs heeft een nieuwe dac ontwikkeld: de b-DAC. Deze dac schaart zich met ?879 precies in het middensegment. Guido Tent kennende zal het jitterniveau uiterst laag zijn, waardoor de presentatie detailrijk, schoon en realistisch is. Bijzonder aan de dac is dat het zowel usb als een spdif  en een optische ingang heeft. Leuk […]

Meridian introduceert 818

NIEUWS – Meridian heeft een nieuwe high-end voorversterker / dac: de 818 of Audio Reference Core. Het mooie is: de 818 is dubbel uit te leggen: is het een stereo dac met voorversterkerfunctie, andersom? We hebben het al eerder gezegd: de dac is de nieuwe voorversterker. De prijs van dit stereo-moois: 9.995 euro. 

Geef een reactie