Deense Libratone werkt met Airplay

Het systeem van de Deense luidsprekerfabrikant heet Live. Een hippe naam voor een ‘hip’ product. Immers: het werkt met Apple. Dus is het hip. Even het sarcasme aan de kant schuiven… De Live is een luidsprekersysteem dat standalone zijn werk doet. Draadloos, streamend, in elke ruimte.

Libratone is nog niet bekend in Nederland. Het Deense bedrijf heeft geen hele uitgebreide historie op de website, dus we kunnen u ook niet meer vertellen dan dat het bedrijf in Kopenhagen is gevestigd en dat het vooral design-producten maakt. Zoals we van Denen gewend zijn eigenlijk.

Het luidsprekerbedrijf richt zich vooral op Apple en streaming. Een slimme zet, aangezien Apple daar de markt behoorlijk in handen heeft met de iPhone, iPad en natuurlijk iPod. De Live is, zoals eerder gezegd een compleet systeem: luidsprekers (vijf stuks), draadloze netwerkkaart, voeding en versterking (150 watt) in één doosje. En zoals het Apple (het is een Airplay-product) betaamt werkt het met één druk op de knop.

Volgens Libratone werkt het systeem 360 graden door ‘FullRoom-technologie’. Het zal een dsp-truuk zijn met slimme plaatsing van units. Of het werk, weten we niet. Onze ervaring is dat het stereobeeld verpest wordt. Wellicht dat het Libratone wel lukt. We zullen het op de IFA te weten komen. Daar staan demo-units.

De Libratone Live kost: ?799… design komt wel met een prijs!

https://www.alpha-audio.nl/2011/07/deense-libratone-werkt-met-airplay/

Gerelateerde berichten

Depeche-Mode-Delta-Machine

Review Depeche Mode – Delta Machine

Een band die al 33 jaar in de business zit en nog steeds niet oud klinkt? Dat lijkt bijna onmogelijk, nietwaar? Toch lukt het Depeche Mode. De welbekende Britse synthpopband die doorgebroken is met ‘Personal Jesus’ en Enjoy the Silence. Nu de beurt aan Delta Machine. 

Tired Pony – The Place We Ran From

Wat krijg je als je Gary Lightbody, Richard Colburn, Iain Archer, Jacknife Lee, Peter Buck, Scott McCaughey en Troy Stewart samenbrengt in één band? Precies: Tired Pony. De droom van Gary Lightbody (Snow Patrol) was een country-plaat op te nemen… Dat is (gelukkig) niet helemaal gerealiseerd. The Place We Ran From is zeker geen country, […]

Geef een reactie