web analytics

Kharma Elegance – Opvolger van een icoon

NIEUWS – Het nederlandse Kharma is waarschijnlijk geen onbekende voor de doorgewinterde hifi-liefhebber. Het bedrijf maakt zowel optisch als klankmatig bloedmooie luidsprekers. Vrijdag 25-03-2011 is de nieuwe Elegance dB7 in de winkels verkrijgbaar.

De nieuwe Kharma Elegance dB7: carbon, beryllium... en een ongekende afwerking. 20.000 euro per paar.

De Kharma Elegance dB7 is de eerste luidspreker in een nieuwe lijn die de welbekende Ceramique serie opvolgt. Een luidsprekerlijn waar wij bij Alpha Audio wel van onder de indruk waren. Soepel, detailrijk, mooi om te zien… echt high-end dus. Uiteraard moet de Elegance-lijn nóg beter klinken.

Een  wapen in de strijd is de geheel nieuw ontwikkelde Carbon-unit: de KCD – Kharma Composite Driver. Carbon is zowel  licht als extreem stijf, waardoor een – volgens Kharma – ongekende snelheid en controle realiseerbaar is. De dB7 (Aston Martin?) heeft twee van deze nieuwe units. Tevens heeft Kharma een beryllium tweeter toegepast. We zijn benieuwd.

Ook de behuizing is weer een beetje aangepakt om een zo goed mogelijk afstraalgedrag te realiseren. En dit combineert Kharma, zoals we van ze gewend zijn met een prachtige lakafwerking, mooie voet die tevens dempt en hier en daar en leuk detail, zoals verchroomde en gelakte metaaldelen.

De Kharma Elegance dB7 is vanaf vrijdag 25 maart verkrijgbaar en kost 20.000 per paar in standaarduitvoering. Dat is in donker aubergine hoogglans.

Gerelateerde berichten

Demo nieuwe 800-serie en NAIM bij Lexicom

Op zaterdag 7 november 2015 is er een grote demo van de nieuwe Bowers & Wilkins 800-serie bij Lexicom Multimedia in Leidschendam. Ook Ronald Dijkstra van B&W en Rowan Dernee van Latham (Naim) zijn aanwezig voor wat extra verdieping. Kortom: daar moet u bij zijn! 

GTA

Engadget stelt lijst favoriete gaming-muziek samen

We denken er eigenlijk heel weinig over na bij het spelen van spellen: de soundtrack. Toch zijn er spellen die heel veel aandacht aan muziek en geluid in het algemeen besteden. Denk aan Killzone (van een stel Nederlanders). Engadget heeft een lijst met hun favoriete tracks gemaakt. Best interessant.

Geef een reactie