Sonos lanceert Android-app

Sonos Controller for Android

NIEUWS – Sonos lanceert eindelijk de Android-app. Eind maart is de officiële applicatie voor telefoons met het Android-besturingssysteem beschikbaar in de market. Net als bij de iPhone / iPod / iPad is de applicatie om het Sonos-systeem te besturen, gratis.

Sonos Controller for Android
Eerst voorbehouden aan iPhone bezitters, nu ook voor Android!

Er is al ruim 1,5 jaar een applicatie voor iPhones, iPods en sinds ongeveer driekwart jaar iPad. Android heeft moeten wachten. De reden is dat Sonos toch wilde bekijken hoeveel telefoons er nu verkocht zouden worden. Eenmaal ingezien dat Android warm is onthaald door de smartphone-liefhebbers, zijn ze gaan ontwikkelen. Eind maart is de controller-app beschikbaar.

Sonos heeft laten weten dat het graag werkt op het Android-platform. “Het is toch meer open dan de Apple sdk, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is geweest stembesturing – voice control – in te bouwen”, aldus Sonos. Spreek simpelweg de bandnaam in en de software zoekt naar de band. Of het ook met Nederlandse bands werkt, durven we niet te zeggen. Immers: de software is nu nog niet beschikbaar.

Andronos?
Uiteraard hebben we gevraagd hoe Sonos kijkt naar de open source-applicatie: Andronos. “We vinden het alleen maar mooi om te zien dat er liefhebbers zijn die zelf aan de slag zijn gegaan. Het geeft ook weer hoe populair het Sonos-systeem is én hoe graag de markt een controller app wil.” Dat klopt, maar zijn ze nu niet te laat? “Nee, zeker niet. De officiële applicatie kan toch meer. Bovendien is de interface gelijk aan die van de CR200 en die van de iPhone. Dat universele uiterlijk vindt de gebruiker toch wel prettig.”

[yt]Trp7DhBbNUM[/yt]

Gerelateerde berichten

Sonos Multifamily

Sonos op termijn naar de beurs?

Het streamingmerk Sonos is geen onbekende op dit platform. Met een heus marketingoffensief – zie de recente TV-commercials en online advertenties – doet men er momenteel alles aan om de naamsbekendheid nog verder te vergroten. De voornaamste reden hiervoor is de sterk opkomende concurrentie, die op basis van prijs proberen marktaandeel af te snoepen. Sterk […]

GTA

Engadget stelt lijst favoriete gaming-muziek samen

We denken er eigenlijk heel weinig over na bij het spelen van spellen: de soundtrack. Toch zijn er spellen die heel veel aandacht aan muziek en geluid in het algemeen besteden. Denk aan Killzone (van een stel Nederlanders). Engadget heeft een lijst met hun favoriete tracks gemaakt. Best interessant.

1 reactie

Geef een reactie