Samsungs Smart TV

NIEUWS – Samsung heeft hard ingezet op internet-tv tijdens het Forum 2011. Samsung noemt de speciale tv’s met internet-toegang echter geen internet-tv’s, of net-tv, maar Smart-tv.


De tv is in veel gevallen het centrum van de woonkamer. En nu internet een ‘common good’ is geworden, zou het wel zo handig zijn als er een soort link komt tussen internet en de tv. Die is er: steeds meer tv’s krijgen een netwerk-aansluiting of wifi. Echter, met een browser starten ben je er niet. Er moet een handige interface zijn met ‘widgets’ (speciale applicaties) die toegang bieden tot internet. Immers: een tv heeft doorgaans geen koppeling met muis en toetsenbord. Het internet moet dus te bedienen zijn met de afstandsbediening.
Samsung heeft er lang aan gewerkt hun tv’s met internet zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. En dat is zo op het eerste gezicht wel aardig gelukt. De Smart TV’s zijn voorzien van een prima interface. En door hun sdk (software developer kits) flink te verspreiden zijn er veel partijen met applicaties gekomen. het resultaat is dat er nu al (zeer kort na introductie) 400 applicaties zijn voor Samsung tv’s met deze internetfunctionaliteit.
De 6, 7, 8 en 9-Series zijn nu voorzien van Smart-TV. Prijzen verschillen uiteraard.

Gerelateerde berichten

IconBIT HDD32L mediaplayer

Mediaplayers zijn inmiddels een bekende bron in de hifi- / videoketen. Deze spelertjes kunnen ? als het goed is ? alle digitale mediabestanden afspelen. Audio, video en foto?s toveren deze kastjes, vaak met behulp van een netwerkaansluiting, zonder problemen de woonkamer in. Alpha Audio test een gloednieuwe speler van van IconBIT.

Racoon – Liverpool Rain

Vijf albums in veertien jaar: het is geen topscore. Toch heeft de Zeeuwse band Racoon een zeer vaste schare fans en zijn ze (zeer) regelmatig te vinden op festivals. In de schaduw van Blof? Nee, dat niet. Racoon heeft een heel andere sound… Dat wil niet zeggen dat je geen fan kan zijn van beide […]

Geef een reactie