Blof – Alles blijft Anders

Als er één band productief is, is het Blof. Dit is hun twintigste album en tiende studioalbum. Dit zijn bijna Pink Floyd-cijfers. Wie dus alles wil sparen, moet een flink stuk in de cd-kast vrijmaken. Maar is het alleen kwantiteit of blijft Blof ook kwaliteit leveren?

Met ‘Alles Blijft Anders’ is Blof naar Berlijn afgereisd om daar in de Hansa Tonstudio aan de slag te gaan. Een beroemde studio waarin vele sterren hebben geschitterd. Het moest voor ‘inspiratie’ zorgen. Ze hebben zich in september en oktober opgesloten op alles op de gevoelige drager te zetten. Tijdens de concerten hebben ze bepaald wat er precies op het album kwam te staan. De bedoeling van de Zeeuwen was een goede balans te vinden tussen wat meer up-tempo en rustige nummers.
Het album bevat twaalf nummers en gaat, met uitzondering van het tweede nummer (de hit ‘Wijd Open’) omhoog in tempo richting het einde. Echte rock is het nooit, maar ‘Punt’ is toch wilder dan we van de vierkoppige band gewend zijn. Eigenlijk is het – in onze opinie – niet echt een Blof-nummer. Dat viel ons ook op tijdens de live-optredens. Het nummer komt een beetje geforceerd over. Wellicht went het nog, maar vooralsnog pakt het ons niet. Het nummer ’21 Gram’ heeft daarentegen zowel een hoger tempo, als het Blof-gevoel. Zo kan het dus ook.
Hoogtepunten op de cd zijn het openingsnummer ‘Maan en Sterren’ en  het prachtige sluitstuk ‘Was je Maar Hier’. Geweldig gevoelige nummers met prachtige begeleiding, teksten en loepzuivere zang van Paskal. En zo nu en dan een heerlijke uitspatting. Zo kennen we Blof! Dit doet het live vast geweldig.
‘Alles Blijft Anders’ past perfect binnen de collectie van de Zeeuwen. De band groeit en experimenteert. Dat merk je. ‘Oktober’ en ‘April’ waren ook anders dan ‘Omarm’. ‘Alles blijft Anders’ laat wederom horen dat ze de basis zeker niet vergeten zijn, maar dat ze wel aan het zoeken zijn naar vernieuwing. Soms gaat dat minder goed, zoals bij ‘Punt’, maar nummers als ‘Maan en Sterren’ en ‘Was je Maar Hier’ laten horen dat groeien ook kan leiden tot parels! Al met al wederom een topalbum dat zonder twijfel in de smaak valt bij de liefhebbers van deze geweldige band van eigen bodem.

[yt]lArzEXx0IlE[/yt]

Gerelateerde berichten

Cake – Showroom of Compassion

Mijn god, wat heeft het lang geduurd voordat we een nieuw album kregen van deze Amerikanen! Cake heeft er vier jaar over gedaan om na het zeer matige album – Pressure Chief – een nieuw album samen te stellen en uit te brengen. Showroom of Compassion moet het allemaal weer goed maken. Lukt het het […]

Lenny Kravitz - Strut

Review: Strut ? Lenny Kravitz (2014)

Sommige artiesten heb ik wat mee. Vooral talentvolle artiesten. En dan hebben we ook nog Lenny Kravitz. Containerbegrip ?talentvol? doet hem te kort. Waar moet ik beginnen. Muzikaal wonderkind? Niet meer van toepassing, want hij behoort inmiddels tot de oudgedienden. Nee, hoe lang ik er ook over nadenk, ik kan Lenny niet binnen een kader […]

2 reacties

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review The Jayhawks – Back Roads And Abandoned Motels (2018)

Review The Jayhawks – Back Roads And Abandoned Motels (2018)