web analytics

Triggerfinger – All This Dancin’ Around

Keiharde, pure, rauwe rock uit België: het is mogelijk. Fans kennen de band Triggerfinger natuurlijk allang, want ze zijn inmiddels toe aan hun derde album. Opvallend genoeg zijn het niet de cd’s waar de Belgen beroemd door zijn geworden. Het zijn de energieke optredens waar de drie mannen het van moeten hebben. Het derde album: All This Dancin’ Around, moet het live-gevoel kunnen benaderen. Tenminste: dat is het doel van de band.

All This Dancin’ Around is in LA opgenomen. In de Sound City studios om precies te zijn. De studio waar ook Nirvana zijn platen heeft opgenomen. En met dat in het achterhoofd zou je denken dat het wel goed moet komen. En dat is het ook. Drie maal is scheepsrecht! Het albun bruist, is rauw, puur en energiek. Het album laat bij ons een mix van Queens of the Stoneage, Led Zeppelin en een vleugje Marilyn Manson horen. Met name de stem van Block wil nog weleens naar Manson neigen (neem als voorbeeld het nummer Feed Me)En dat is positief bedoeld, want laten we eerlijk zijn: dat zijn behoorlijke grootheden in de rock. En gelukkig heeft Triggerfinger ook vooral zijn eigen sound. Het laat alleen wel horen waar het de inspiratie vandaan haalt.
Een grote utischieter op het album is All Night Long waarbij Ruben Block – zanger / gitarist – echt indruk maakt. Het soulnummer kraakt, piept, emotioneert en zet naar ons idee bijna een nieuwe standaard voor een soulnummer neer. Geweldig!
Het album van de Belgen laat een bijzonder goede indruk achter. Het rock, is strak, puur, origineel en bijzonder goed uitgevoerd. Zonder enige twijfel een aanrader voor de rockliefhebbers!

Gerelateerde berichten

Coldplay - Mylo Xyloto

Coldplay – Mylo Xyloto

De ether is er momenteel vol van. Het vijfde studio-album van Coldplay. Er zijn zelfs radiostations die er een heuse Coldplay-week voor inlassen. En wie er voor de gein de staatjes bijpakt snapt ook wel waarom. Als het namelijk aankomt op verkoopaantallen dan is het – vanaf het 2e album A Rush of Blood to […]

Furutech GT40

USB-dacs zijn een populair segment aan het worden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de integratie van de pc / laptop in het huishouden en de hifi-set. Het lijkt wel of elk gerenomeerd merk een graantje probeert mee te pikken. Furutech kennen we vooral van energie-gerelateerde producten. Maar dat weerhoudt de Japanners er niet […]

1 reactie

Geef een reactie