Eels – Tomorrow Morning

Mark Everett – E – is wederom terug met een nieuw album. En dat terwijl End Times in januari in de schappen kwam. Maar ja: we klagen niet, want een nieuwe cd is altijd leuk voor de fans! Laten we eens gaan luisteren naar Tomorrow Morning.

Als we aan Eels denken, horen we melancholische nummers als ‘Beautiful Freak’ of ‘Suzans House’, of nog beter: ‘Guest list’. Ja, stuk voor stuk nummers van de cd ‘Beautiful Freak’. In onze optiek de beste cd van Eels. En dat blijft het, want Tomorrow Morning is het gewoonweg niet. Goed, hij is met nummers die zijn nieuwe liefde vieren een stuk vrolijker dan End Times, maar de cd (eigenlijk dubbel-cd) is incoherent, rommelig en mist ziel, inspiratie, originaliteit. Een domper, want we hadden verwacht dat Tomorrow Morning Eels weer op de kaart van Alpha Audio kon zetten. Niet dus.
Natuurlijk zijn er wel leuke nummers, bijvoorbeeld het hitje: ‘Spectacular Girl’, of het schattige nummer ‘I like the way this is going’, wat het lijflied van iedereen zou moeten worden die een relatie heeft; fantastisch. Dat zijn echter wel de twee uitschieters van de cd. En daar koop je natuurlijk geen album voor. Zeker niet als de rest onorigineel is, of simpelweg slecht. Zoals het vreselijke nummer ‘I’m a Hummingbird’ wat echt te ver gaat op gebied van tekst en muzikale ondersteuning. Het nummer daarna maakt de cd ook niet veel beter, om maar te zwijgen over het nummer daarna ‘My Baby loves Me’, wat een halfslachtige rocksound heeft. Ach, we kunnen wel even doorgaan. Het is gewoon een zeer tegenvallend album.

Gerelateerde berichten

Demo B&W A5 en A7

Eerste indruk B&W A5 en A7

Het persbericht van de gloednieuwe A5 en A7 is er nog maar net uit, maar wij hebben al een demo gehad van Bowers & Wilkins. Hartstikke leuk natuurlijk. De twee nieuwelingen in de ‘New Media’-lijn van B&W moeten het Apple-segment gaan aanvullen. Geen vervanging van de Zeppelin Air, maar een aanvulling dus. Hoe klinken deze […]

Coldplay - Mylo Xyloto

Coldplay – Mylo Xyloto

De ether is er momenteel vol van. Het vijfde studio-album van Coldplay. Er zijn zelfs radiostations die er een heuse Coldplay-week voor inlassen. En wie er voor de gein de staatjes bijpakt snapt ook wel waarom. Als het namelijk aankomt op verkoopaantallen dan is het – vanaf het 2e album A Rush of Blood to […]

Geef een reactie