Chemical Brothers – Further

De Britse elektronica-formatie The Chemical Brothers heeft twee jaar over Further gedaan. Een album waar het duo het heel anders heeft aangepakt. Rustiger, volwassener en toch vertrouwt… maar is het spannend genoeg?

Nee… spannend is Further niet, daar kunnen we heel kort over zijn. Hoewel we erg van The Chemical Brothers houden en zonder twijfel warme gevoelens koesteren voor Dig Your Own Hole, Surrender en Exit Planet Dust, weet Further ons niet te raken met de glijdende deuntjes en voornamelijk vocalen van de twee Britten zelf. U leest het goed: geen grote namen op de lijst met gastartiesten. Tenzij u Stephanie Dosen kent die onder meer bij het extreem rustige openingsnummer een handje helpt. Gelukkig maakt het duo veel goed met het tweede nummer: Escape Velocity, een heerlijk lang, upbeat nummer met veel goed geplaatste klimaxen. Helaas blijft het daar wel bij op het album. De rest is of een halfslachtige greep terug op ouder werk, zoals bij Dissolve en Swoon, of simpelweg saai. We hadden graag een andere conclusie getrokken, maar we zijn bang dat The Chemical Brothers de chemie een beetje kwijt zijn.

Gerelateerde berichten

Skunk Anansie – Wonderlustre

Mensen, wat hebben we lang moeten wachten op een nieuw album van deze Britse band! Elf jaar heeft het geduurd sinds Post orgasmic chill. We rekenen voor het gemak het verzamelalbum niet mee. Wonderlustre moet alles goed maken… De band heeft zich maanden opgesloten in de studio en is aan het jammen geslagen. Het resultaat?

Alpha Audio in Computer!Totaal

Alpha Audio heeft onlangs zijn medewerking verleend aan Computer!Totaal. In het juli/augustus-nummer van dit bekende ICT-tijdschrift staat een uitgebreid verhaal van acht pagina’s over high-res muziekbestanden. De redactie van het blad heeft voor dit artikel de hulp ingeschakeld van Alpha Audio-eigenaar Jaap Veenstra.

Geef een reactie