web analytics

FLC – Classic Fantastic

Fun Lovin’ Criminals met een nieuw album? Jazeker. De drie inmiddels heren op leeftijd hebben weer wat tijd in de studio doorgebracht en Classic Fantastic is het resultaat.

De meesten zullen de band uit New York kennen van hun megahit Scooby Snacks. Het nummer met de beroemde citaten uit Reservoir Dogs en Pulp Fiction: “any of you fucking pricks move and i’ll excecute any motherfucking last one of ya”. Heerlijk! Helaas heeft de band nooit meer dat niveau gehaald. En het is niet anders met hun nieuwe album. Ja, het is relaxed en smooth, funky en soms wat up-beat, maar verrassen met een bovengemiddeld goed nummer doet het zeker niet. Moet de fan het laten liggen? Nee, dat ook weer niet, want grappig zijn sommige nummers zeker wel en de band weet zonder twijfel het niveau van vorige albums te halen. Het titelnummer is bijvoorbeeld heerlijk. En ook ‘We, The Three’ is absoluut een grappig, funky nummertje dat helemaal Fun Lovin’ Criminals is. Moet de ‘niet-fan’ met dit album beginnen? Nee, die kan beter voor Come Find Yourself gaan. Die is toch een klasse beter dan dit.

Gerelateerde berichten

pink_floyd_The_Endless_River

Review Pink Floyd – The endless River

In 2008 bereikte ons het droevige nieuws over het overlijden van Richard Wright, de toetsenist en songwriter van Pink Floyd. Velen, mijzelf meegerekend, waren in de veronderstelling dat The Division Bell (1994) hiermee het laatste album van de band zou blijven. Echter, ?out of the blue? verschijnt er na twee decennia een nieuw album van […]

Vital Element - Our Modern Age

Review Vital Element – Our Modern Age

Hoog tijd voor weer een muziekrecensie op Alpha-Audio. Want wat heb je tenslotte aan mooie afspeelapparatuur als er geen muzikanten zouden zijn die zorgen voor nieuwe content? En helemaal mooi als er zich een nieuwe band aandient. In het najaar van 2013 was dat met de debuut-CD Our Modern Age. Moedig ook, om nog CD?s […]

Geef een reactie