web analytics

Massive Attack, Heligoland

Massive Attack - Heligoland
Massive Attack - Heligoland

Massive Attack komt eindelijk, na zeven jaar (100th Window is uit 2003) met een nieuw album: Heligoland, wat een verbastering is van het Friesche woord Heyligeland, wat weer staat voor Heiligenland. Een aparte naam voor een cd. Echter, dat zijn we wel gewend van de Britten.
Natuurlijk zijn de verwachtigen hoog, want als het zo lang heeft moeten duren, moet het wel briljant zijn. En dat is het album ook! Wat een prachtige sfeer zet het Brittse duo neer! De EP, Splitting the Atom, heeft natuurlijk al een tipje van de sluier gelicht, maar heeft zeker niet alle geheimen uit de studio verraden. Grote verrassingen zijn: Girl I Love You met de bekende gastzanger Horace Andy, Flat of The Blade (staat in een andere versie op Splitting the Atom) met Guy Garvy van Elbow, Rush Minute en Atlas Air. Een van de mooiste nummers vind ik Paradise Circus. Wat een sfeer, wat een melodie! De sfeer heeft wel iets weg van Radiohead, een van mijn favoriete bands.

Gerelateerde berichten

R.E.M – Collapse into Now

Laten we even heel eerlijk zijn: na Automatic for the People is het goed misgegaan met R.E.M. Eigenlijk hebben we bij Alpha Audio na dat album geen enkel album meer gekocht van deze Amerikaanse band. Around the Sun was gewoonweg slecht en Accelerate was simpelweg niet bijzonder. Kan ‘Collapse into Now’ het allemaal weer goedmaken?

Seal 6: Commitment

Hoe verzin je het: Seal 6 is zijn zevende studioalbum. De ‘ondertitel’ commitment slaat zowel op de inhoudt van het album, alsmede het feit dat Seal alweer een hele tijd meedraait. Zijn eerste album was een ware knaller en vele zijn van mening dat hij dat niveau nooit meer heeft overtroffen. Hoe staat het met […]

1 reactie

  1. Pingback: HRT iStreamer dac

Geef een reactie