Massive Attack, Heligoland

Massive Attack - Heligoland
Massive Attack - Heligoland

Massive Attack komt eindelijk, na zeven jaar (100th Window is uit 2003) met een nieuw album: Heligoland, wat een verbastering is van het Friesche woord Heyligeland, wat weer staat voor Heiligenland. Een aparte naam voor een cd. Echter, dat zijn we wel gewend van de Britten.
Natuurlijk zijn de verwachtigen hoog, want als het zo lang heeft moeten duren, moet het wel briljant zijn. En dat is het album ook! Wat een prachtige sfeer zet het Brittse duo neer! De EP, Splitting the Atom, heeft natuurlijk al een tipje van de sluier gelicht, maar heeft zeker niet alle geheimen uit de studio verraden. Grote verrassingen zijn: Girl I Love You met de bekende gastzanger Horace Andy, Flat of The Blade (staat in een andere versie op Splitting the Atom) met Guy Garvy van Elbow, Rush Minute en Atlas Air. Een van de mooiste nummers vind ik Paradise Circus. Wat een sfeer, wat een melodie! De sfeer heeft wel iets weg van Radiohead, een van mijn favoriete bands.

Gerelateerde berichten

Pendulum – Immersion

Wat krijg je als je rock, house, elektro, drum ‘n bass, hip hop en klassiek in een mixer gooit? Pendulum! De relatief nieuwe band (2005) uit Australië wordt vaak als grootste concurrent gezien van The Prodigy. Zowel Pendulum als The Prodigy lachen daarom, want op het nieuwste album staat een nummer waarbij Liam, de hoofdman […]

Daft Punk – Soundtrack TRON: Legacy

Dat Daft Punk muziek kan maken, weten we allemaal. Kijk maar naar een hit als Around the World, One More Time of: Harder, Better, Faster, Stronger. Geweldige nummers. Dat hij ook muziek voor films kan maken, wisten we eigenlijk nog niet. Maar mijn god: wat is de soundtrack van TRON: Legacy goed!

1 reactie

Geef een reactie