Massive Attack, Heligoland

Massive Attack - Heligoland
Massive Attack - Heligoland

Massive Attack komt eindelijk, na zeven jaar (100th Window is uit 2003) met een nieuw album: Heligoland, wat een verbastering is van het Friesche woord Heyligeland, wat weer staat voor Heiligenland. Een aparte naam voor een cd. Echter, dat zijn we wel gewend van de Britten.
Natuurlijk zijn de verwachtigen hoog, want als het zo lang heeft moeten duren, moet het wel briljant zijn. En dat is het album ook! Wat een prachtige sfeer zet het Brittse duo neer! De EP, Splitting the Atom, heeft natuurlijk al een tipje van de sluier gelicht, maar heeft zeker niet alle geheimen uit de studio verraden. Grote verrassingen zijn: Girl I Love You met de bekende gastzanger Horace Andy, Flat of The Blade (staat in een andere versie op Splitting the Atom) met Guy Garvy van Elbow, Rush Minute en Atlas Air. Een van de mooiste nummers vind ik Paradise Circus. Wat een sfeer, wat een melodie! De sfeer heeft wel iets weg van Radiohead, een van mijn favoriete bands.

Gerelateerde berichten

Rocking Residence The Wooh en Go Bold

Een nieuw merk hoofdtelefoons introduceren: dan heb je lef. Nou, helemaal nieuw is Rocking Residence niet, want het valt feitelijk gezien onder de Sweex-vlag. En het Nederlandse Sweex kennen we natuurlijk al jaren. Veel mooie spullen hebben we niet gezien van ze: het budgetmerk levert doorgaans alleen maar goedkopere producten, maar zeker niet de beste […]

1 reactie

  1. Pingback: HRT iStreamer dac

Geef een reactie