Gorillaz Plastic Beach

gorillaz-plastic-beachDe mannen achter het ‘fictieve bandje’ – vooral Damon Albarn van Blur en Jamie Hewlett – hebben het weer gedaan. Plastic beach is op en top Gorillaz. Hoewel de hit Stylo vrij tekenend is voor het album met zijn aparte retro disco sound, zijn de nummers bijzonder afwisselend en hebben veel nummers een donkere ondertoon. Het lijkt erop dat de Gorillaz wel een millieubewuste boodschap willen uitdragen: stop met plastic-verspilling. En ook dat past binnen de stijl van de band die ervan houdt de luisteraard te verrassen.
Een van de verrassingenEn dat begint al vrij snel, aangezien de titeltrack – nummer 2 op de cd – Snoop Dogg als gastartiest heeft. Hoewel ik geen fan ben van Snoop Dogg als solo artiest, pakt het vaak wel goed uit als de Amerikaanse rapper als gastartiest fungeert. Tevens horen we de zeer karakteristieke stem van Loo Reed terug in Some Kind of Nature.
Ik heb het zelden over de cover art, maar in dit geval is het wel een vermelding waar, want het boekwerk is echt een lust voor het oog! Het maakt de aanschaf van deze cd eigenlijk een verplichting.

Gerelateerde berichten

Quad gaat voor platina

NIEUWS – Quad heeft al een tijdje geleden aangekondigd dat het met een Platinum-serie komt. Nu is hij er. De Quad Platinum. De serie bestaat uit een geïntegreerde cd-speler/dac/voorversterker en stereo en mono eindversterkers. Later moet er nog een aparte voorversterker komen.

Norah Jones – …Featuring

De verrassing van 2002… dat mogen we Norah Jones wel noemen. Sinds ‘Come Away with Me is er helaas niet zoveel meer veranderd bij de Amerikaanse ballade-zangeres. Meestal hebben we het bij haar na een nummer of drie wel gehoord. Zal het bij …featuring hetzelfde zijn?

Geef een reactie