web analytics

Gorillaz Plastic Beach

gorillaz-plastic-beachDe mannen achter het ‘fictieve bandje’ – vooral Damon Albarn van Blur en Jamie Hewlett – hebben het weer gedaan. Plastic beach is op en top Gorillaz. Hoewel de hit Stylo vrij tekenend is voor het album met zijn aparte retro disco sound, zijn de nummers bijzonder afwisselend en hebben veel nummers een donkere ondertoon. Het lijkt erop dat de Gorillaz wel een millieubewuste boodschap willen uitdragen: stop met plastic-verspilling. En ook dat past binnen de stijl van de band die ervan houdt de luisteraard te verrassen.
Een van de verrassingenEn dat begint al vrij snel, aangezien de titeltrack – nummer 2 op de cd – Snoop Dogg als gastartiest heeft. Hoewel ik geen fan ben van Snoop Dogg als solo artiest, pakt het vaak wel goed uit als de Amerikaanse rapper als gastartiest fungeert. Tevens horen we de zeer karakteristieke stem van Loo Reed terug in Some Kind of Nature.
Ik heb het zelden over de cover art, maar in dit geval is het wel een vermelding waar, want het boekwerk is echt een lust voor het oog! Het maakt de aanschaf van deze cd eigenlijk een verplichting.

Gerelateerde berichten

Muziek van de Royal Wedding

De hype is vandaag natuurlijk helemaal op zijn hoogtepunt: Prince William en Catherine Middleton gaan trouwen. Met de nodige bombastische, emotionele muziek natuurlijk. Wie benieuwd is naar welke muziek het stel op deze bijzondere dag draait: het komt uit op cd!

Geef een reactie