Goldfrapp: Head First

Goldfrapp - Head FirstAlisson Goldfrapp komt twee jaar na Seventh Tree met het nieuwe album: Head First. Het lastige bij Goldfrapp is dat je eigenlijk nooit weet wat je kunt verwachten. Behalve dan de elektro-pop, disco-sound en de prachtige stem van Goldfrapp zelf. Wat dat betreft past dit album perfect in het rijtje, want de sound is totaal anders dan Seventh Tree die eigenlijk heel erg rustig en akoestisch was voor Goldfrapp. Head First is helemaal jaren ’80 disco met Abba-achtige invloeden die goed te horen zijn in het titelnummer, Head First. Ook zijn de elektro-achtige riedeltjes van Van Halen (Jump) duidelijk herkenbaar. Is dat slecht? Nee, helemaal niet! Het album is heerlijk vrolijk en onmiskenbaar Goldfrapp. Of de jongere generatie die album gaan waarderen, is de vraag, maar Goldfrapp-fans zullen zonder meer smullen van de disco-sound van Head First.

Gerelateerde berichten

A. Bullys – Higher t.t. Eiffel

Het is inmiddels meer dan vijf jaar geleden dat we echt iets gehoord hebben van de Audio Bullys, dat vooral bekend is van de hit: We don’t Care. Een pompend, brutaal en zeer dansbaar nummer dat de lang in de hitlijsten heeft gestaan. Higher than the Eiffel volgt de al iets minder succesvolle, tweede cd […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review The Jayhawks – Back Roads And Abandoned Motels (2018)

Review The Jayhawks – Back Roads And Abandoned Motels (2018)