web analytics

Goldfrapp: Head First

Goldfrapp - Head FirstAlisson Goldfrapp komt twee jaar na Seventh Tree met het nieuwe album: Head First. Het lastige bij Goldfrapp is dat je eigenlijk nooit weet wat je kunt verwachten. Behalve dan de elektro-pop, disco-sound en de prachtige stem van Goldfrapp zelf. Wat dat betreft past dit album perfect in het rijtje, want de sound is totaal anders dan Seventh Tree die eigenlijk heel erg rustig en akoestisch was voor Goldfrapp. Head First is helemaal jaren ’80 disco met Abba-achtige invloeden die goed te horen zijn in het titelnummer, Head First. Ook zijn de elektro-achtige riedeltjes van Van Halen (Jump) duidelijk herkenbaar. Is dat slecht? Nee, helemaal niet! Het album is heerlijk vrolijk en onmiskenbaar Goldfrapp. Of de jongere generatie die album gaan waarderen, is de vraag, maar Goldfrapp-fans zullen zonder meer smullen van de disco-sound van Head First.

Gerelateerde berichten

Massive Attack, Heligoland

Massive Attack komt eindelijk, na zeven jaar (100th Window is uit 2003) met een nieuw album: Heligoland, wat een verbastering is van het Friesche woord Heyligeland, wat weer staat voor Heiligenland. Een aparte naam voor een cd. Echter, dat zijn we wel gewend van de Britten. Natuurlijk zijn de verwachtigen hoog, want als het zo […]

Spinvis tot ziens justine keller

Review Spinvis – Tot ziens, Justine Keller

Zelden zijn cd-reviews zo lastig als deze. Het werk van Spinvis moet altijd inwerken, maar is vaak ook complex. En het nieuwe album: Tot Ziens, Justine Keller, is geen uitzondering. De teksten gaan diep, de muzikale begeleiding is zeer gelaagd en de thematiek van de cd is op meerdere manieren te interpreteren. Zoals het hoort eigenlijk, […]

Geef een reactie