web analytics

Goldfrapp: Head First

Goldfrapp - Head FirstAlisson Goldfrapp komt twee jaar na Seventh Tree met het nieuwe album: Head First. Het lastige bij Goldfrapp is dat je eigenlijk nooit weet wat je kunt verwachten. Behalve dan de elektro-pop, disco-sound en de prachtige stem van Goldfrapp zelf. Wat dat betreft past dit album perfect in het rijtje, want de sound is totaal anders dan Seventh Tree die eigenlijk heel erg rustig en akoestisch was voor Goldfrapp. Head First is helemaal jaren ’80 disco met Abba-achtige invloeden die goed te horen zijn in het titelnummer, Head First. Ook zijn de elektro-achtige riedeltjes van Van Halen (Jump) duidelijk herkenbaar. Is dat slecht? Nee, helemaal niet! Het album is heerlijk vrolijk en onmiskenbaar Goldfrapp. Of de jongere generatie die album gaan waarderen, is de vraag, maar Goldfrapp-fans zullen zonder meer smullen van de disco-sound van Head First.

Gerelateerde berichten

Lieder von Traum und Tod

Review Strydwolf – Lieder von Traum und Tod

Het neofolkgenre kent geen lange traditie in Nederland. Begin deze eeuw betraden Volksweerbaarheid en Predella Avant korte tijd het podium, acts als A Challenge of Honour en het Brits-Nederlandse H.E.R.R. zitten dicht tegen het genre aan, maar dan zijn we er ook wel. Deze achterstand wordt nu ingehaald door het snel groeiende oeuvre van Strydwolf.

Lana-Del-Rey Born to Die

Review Lana Del Rey – Born to Die

Op één of andere manier waren we geïntrigeerd door het nummer ‘Video Games’. Een ingetogen, vreemd en sfeervol nummer naar ons idee. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het gehele album deze sfeer ademt. Wij beluisteren het debuutalbum: Born to Die.

Geef een reactie