Caro Emerald: Back it Up

Caro EmeraldOld skool in een zeer jong en nieuw jasje! Caro Emrald is ingeslagen als een bom… en terecht! Wat een geweldige cd zet deze dame van 28 – bijna 29 (28 april 1981) – neer. De hit ‘back it up’ is heerlijk swingend met de xylofoon, lekkere ritme en haar vloeiende zang. Het nummer doet, samen met ‘A night like this’ ook behoorlijk modern aan voor de rest van de cd. Niet dat het storend is, maar het valt op tussen de ballroom jazz en mambo’s. Wie dat nummer dus al ‘randje’ vindt, kan beter de cd in de schappen laten staan. You don’t love me trekt de luisteraar weer helemaal terug naar de jaren ’50. Het piano-rifje, brush drums en de ‘low fi’ microfoon zijn echt helemaal spot on. Geweldig. Dr Wanna Do zet deze sfeer weer voort. Stuck slaat de brug naar de modernere sound van Emerald. Ik vind het moedig van Emerald in deze stijl een cd op te nemen. Ze volgt overduidelijk haar hart. En dat doet ze erg slim en succesvol. Absoluut een aanrader voor de liefhebbers!

Gerelateerde berichten

Birdy cd Birdy

Birdy – Birdy

Een nachtegaal van 15 jaar oud. Zo zien we het nieuwe talent Birdy. Ook wel Jasmine van den Bogaerde. Nee, geen Nederlandse moeder, maar een half Nederlandse opa. Haar moeder is concertpianist, haar vader acteur. Creatieve familie dus! Maar betekent dat een goed debuut-album?

1 reactie

Geef een reactie