Draadloos genieten met nieuwe KEF LS50 Wireless

in Nieuws (1.743) |


De KEF LS50 Wireless speakers

KEF heeft wat te vieren (het 55-jarig bestaan om precies te zijn) en heeft daarom de LS50 wireless speakers uitgebracht, met flink wat aansluitingsopties.

In eerste instantie valt het setje LS50 Wireless van KEF natuurlijk op omdat ze draadloos werken. U kunt geluid streamen via Wifi, maar ook Bluetooth Apt-X is geïmplementeerd. Het vermogen van de ingebouwde versterker is 2 x 30 Watt en het ontwerp is gebaseerd op de bekabelde variant LS50. De drivers zijn van het UNI-Q type waarbij de tweeter in het midden van de bas- en middentoner is geplaatst.

Aansluitingen

Hoewel de LS 50 Wireless natuurlijk primair bedoeld is voor draadloos gebruik, treft u aan de achterkant ook nog flink wat extra aansluitmogelijkheden aan. Zo zien we hier USB, TOSLINK (optisch), een analoge lijningang (RCA) en ethernet. Daarmee kunt u deze speakers ook prima gebruiken in een standaard bekabelde opstelling. En dan zo af en toe even een verbinding maken met bijvoorbeeld uw smartphone voor draadloos geluid. De KEF’s kosten 2000 Britse Ponden, op dit moment omgerekend ongeveer €2212.

 • Blijkbaar doet hij wel draadloos tot 24bit/96kHz zonder cat kabel tussen de speakers? of ben ik verkeerd?

  In dat geval wel leuk voor in een tweede kamer…

  Het is nu afwachten voor de prijs. Afhankelijk van de bron gaat de richtprijs tussen 2000€ en 2500€.

  Er zouden ook ‘officiële’ upgrade-kabels (cat? en stroom?) van o.a. Chord.

  En officiële stands – voor zowel op kastje te zetten als klassieke stands.

  Als je dit er allemaal bijrekent zal je al snel in de buurt van 3000€ uitkomen vrees ik. Tenzij die Chord-kabels en stands speciaal geprijsd worden als soort combi-deal, alhoewel ik daar niet te hard op reken. Ik denk niet dat er in Benelux (veel) dealers zijn die zowel official KEF en Chord dealer zijn.

  Ik ben wel benieuwd een keer een 100% volledig digitaal hifi-systeem te horen …. gewoon om te weten hoeveel kwaliteit er ‘onderweg’ verloren gaat op een klassiek systeem.

  Toen ik enkele maanden terug op zoek was naar nieuwe installatie, heb ik even getwijfeld tussen een klassieke hifi of active speaker van bv. Dynaudio Focus of KII Audio….

  Maar uiteindelijk toch voor klassieke hifi-gegaan. Ik vond de aansluitmogelijkheden bij Dynaudio en KII erg matig t.o.v. de prijs. Als je wat apparaten hebt zit je bij KII in de problemen, en bij Dynaudio moet je dan weer een extra hub aanschaffen.

  UIteindelijk zit je opnieuw met een heuse kabelspaghetti :)

 • Ik wil niets af doen aan deze mooie speakeraankondiging, ik zit er zelf ook wel aan te denken – maar het begrip draadloos is relatief – naast stroom is er ook een UTP verbinding nodig tussen de speakers.

  In vergelijking tot reguliere speakers dus bij draadloze speakers het dubbele aantal draden!

  • Da’s waar. Maar dan in iedergeval géén losse kastjes meer.
   Dat schijnt ook wat waard te zijn tegenwoordig. ;-)
   Als je echt draadloos wil dan moet je gewoon zo’n bluutooth boombox ding nemen, als je meer (HiFi) wil kunnen aansluiten dan zijn dit soort luidsprekers een mooie weinig ruimte in beslagnemende all-in-one oplossing.

   Er zijn overigens ook een vergelijkbare Yamaha NX-N500 of Audioengine HS6, en nog wel iets goedkoper ook.

   • Oh, one more thing…
    (had ook wel vermeld mogen worden in het artikel hoor)

    Deze ‘draadloze’ LS50 is dan wel ‘active’ als het gaat om de versterking maar heeft ook DSP-volumecontrole.

    “Control App:
    From volume through to advanced set up, an Android or Apple app allows full control of the LS50 Wireless speakers. A remote control is also provided.”

    • De Kii heb ik, maar ook daaraan 2 draden. Eens zal het wisa protocol in de Kii worden geactiveerd, dan naar alleen een stroomdraad…..

     Heb overigens geen probleem met draden, wel met de term wireless speakers

 • Geef een reactie

  XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>