Draadloos genieten met nieuwe KEF LS50 Wireless

in Nieuws (1.743) |


De KEF LS50 Wireless speakers

KEF heeft wat te vieren (het 55-jarig bestaan om precies te zijn) en heeft daarom de LS50 wireless speakers uitgebracht, met flink wat aansluitingsopties.

In eerste instantie valt het setje LS50 Wireless van KEF natuurlijk op omdat ze draadloos werken. U kunt geluid streamen via Wifi, maar ook Bluetooth Apt-X is geïmplementeerd. Het vermogen van de ingebouwde versterker is 2 x 30 Watt en het ontwerp is gebaseerd op de bekabelde variant LS50. De drivers zijn van het UNI-Q type waarbij de tweeter in het midden van de bas- en middentoner is geplaatst.

Aansluitingen

Hoewel de LS 50 Wireless natuurlijk primair bedoeld is voor draadloos gebruik, treft u aan de achterkant ook nog flink wat extra aansluitmogelijkheden aan. Zo zien we hier USB, TOSLINK (optisch), een analoge lijningang (RCA) en ethernet. Daarmee kunt u deze speakers ook prima gebruiken in een standaard bekabelde opstelling. En dan zo af en toe even een verbinding maken met bijvoorbeeld uw smartphone voor draadloos geluid. De KEF’s kosten 2000 Britse Ponden, op dit moment omgerekend ongeveer €2212.

 • Ik wil niets af doen aan deze mooie speakeraankondiging, ik zit er zelf ook wel aan te denken – maar het begrip draadloos is relatief – naast stroom is er ook een UTP verbinding nodig tussen de speakers.

  In vergelijking tot reguliere speakers dus bij draadloze speakers het dubbele aantal draden!

  • Da’s waar. Maar dan in iedergeval géén losse kastjes meer.
   Dat schijnt ook wat waard te zijn tegenwoordig. ;-)
   Als je echt draadloos wil dan moet je gewoon zo’n bluutooth boombox ding nemen, als je meer (HiFi) wil kunnen aansluiten dan zijn dit soort luidsprekers een mooie weinig ruimte in beslagnemende all-in-one oplossing.

   Er zijn overigens ook een vergelijkbare Yamaha NX-N500 of Audioengine HS6, en nog wel iets goedkoper ook.

   • Oh, one more thing…
    (had ook wel vermeld mogen worden in het artikel hoor)

    Deze ‘draadloze’ LS50 is dan wel ‘active’ als het gaat om de versterking maar heeft ook DSP-volumecontrole.

    “Control App:
    From volume through to advanced set up, an Android or Apple app allows full control of the LS50 Wireless speakers. A remote control is also provided.”

    • De Kii heb ik, maar ook daaraan 2 draden. Eens zal het wisa protocol in de Kii worden geactiveerd, dan naar alleen een stroomdraad…..

     Heb overigens geen probleem met draden, wel met de term wireless speakers

 • Geef een reactie

  XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>