Wadia 1 en 3-serie op Sonus Faber

in Achtergronden (1.260) | Fabrikanten (60) | Shows (88) |


Onlangs heeft Audiac een demo gegeven van de gloednieuwe Wadia-line up. Deze bestaat nu uit de 1- en 3-serie. Je zou bijna gaan denken aan BMW. De nieuewe mediastreamers en versterkers speelden op heerlijke Sonus-faber Olympica-speakers. Een smakelijke combinatie, zo bleek!

De Sonus Faber Olympica-lijn kennen we al. Maar de gloednieuwe versterker van Wadia nog niet. En wat zijn het een ‘beauties’ zeg! Strakke lijnen, dikke behuizingen en een indrukwekkende technologie. Denk aan een compleet zelf ontwikkelde klasse-D versterker.

3-serie

Wadia Demo Audiac

Ziet er erg strak uit toch, die nieuwe 3-serie van Wadia?

De nieuwe Wadia 3-serie bestaat uit een mediaserver met ingebouwde harde schijf (1TB). Er is echter ook gewoon een streaming-mogelijkheid, want Wadia ondersteunt ook talloze diensten als Tidal, Deezer, Spotify, TuneIn en voor wie over Apple-producten bezit: AirPlay.

NAS-streaming kan gelukkig ook, net als het induwen van een harde schijf of usb-stick. Kortom: mogelijkheden te over.

Wadia heeft ook bijpassende versterking. Zowel een mono-eindbak – de A340 met 400 watt – als een stereoversie: de A315 die twee keer 150 watt levert. De vermogens zijn gelijk in 4 en 8 Ohm.

1-serie

Wadia Demo Audiac

Strak zo… en klinken doet het zeker.

De nieuwe 1-serie heeft nu een DSD-dac, of zoals Wadia het noemt: een DSD decoding computer, als een stereo eindversterker die twee keer 50 watt kan leveren.

Hoewel het kleine apparaatjes zijn en de eindversterker minder vermogen kan leveren dan de ‘grote 3’, klinkt het absoluut niet zo. Natuurlijk heeft de 3-serie meer ‘oemf’, maar combineer de 1-serie met een leuke monitor en u hebt een heel leuk systeem te pakken.

Kort maar krachtig

We hebben niet heel lang goed kunnen luisteren, maar wat we hebben gehoord heeft een goede indruk achtergelaten. Wadia is weer goed bezig. Met de Intuition hebben ze een richting gekozen. En met deze aanvullingen kunnen ze zonder twijfel een breder publiek gaan bedienen: de 3-serie voor de wat meer vermogende liefhebbers en de 1-serie voor wie minder diepe zakken heeft. Hier staan alle prijzen.

We hopen snel een setje te kunnen testen!

Foto’s Wadia 3 en 1-serie

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Gerelateerde items? Zie ook: