Digitaal of analoog?

in Achtergronden (1.259) |


Tegenwoordig zie je steeds meer volledige digitale versterkers, hoe staan jullie hier tegen over? Zelf heb ik alleen nog maar ervaring met een analoge versterker. In meerdere testen lees ik dat de digitale varianten heerlijke zuiver kunnen spelen.

Ik zit te denken om een nieuwe versterker aan te schaffen, zelf heb ik al mijn keuze gemaakt tussen de volgende modellen:

– NAD D7500 (volledig digitaal)
– Marantz PM7500 (analoog maar met een ingebouwde DAC)

Ik speel alleen maar muziek af middels digitale middelen en heb 2 B&W 684 ter beschikking. Wat denken jullie, gaan voor de NAD of de Marantz?

De NAD heeft 2x50W vermogen, ik heb mijn twijfels of dit genoeg is om een beetje pit uit mijn B&W’s te krijgen. De Mqrantz heeft 80W vermogen maar beschikt weer niet over een interne bluetooth/airplay streamer.