Op bezoek bij Dune BlueNACSound

Sommige importeurs pakken het allemaal net anders aan. Ze kiezen niet zozeer voor grote merken. Ze kiezen niet voor ‘gemakkelijke’ merken. Nee… ze gaan voor de aparte niche-spullen. Merken met een verhaal. Michael Wongso is zo’n importeur.

Bij Dune Blue staan geen eenvoudige rechte vloerstaanders. Geen standaard versterkers of cd-spelers. Als we de kamer inlopen zien we twee omniradiale luidsprekers hangen. “NACSound”, zegt Michael. “Een Italiaans merkt. Helemaal handgemaakt van keramiek.” De speakers zien er geweldig uit. “Bijzonder is dat zowel het laag als het hoog zit verwerkt in deze speaker en dus door de hele ruimte wordt verdeeld.”

Aurelia

DuneBlue (10)De Aurelia’s die we zien, hebben we al getest bij Alpha Audio. De man achter dit merk komt bij Amphion vandaan. Dus geen groentje. De kleine speakers spelen zeer neutraal, los, gemoedelijk en eerlijk. Michael sluit nu even de grote jongens aan: de Cerica. Een luidspreker met een soort D’appolito opstelling met in het midden drie tweeters en aan de boven en onderzijde een woofer.

Al na de eerste noten van Porcupine Tree horen we het: dit is gewoon steengoed. Luchtig, open, eerlijk, strak, compleet. We horen duidelijk de Amphion-roots, maar er is meer. Het klopt meer. “Antti Louhivaara heeft het systeem verfijnd”, zegt Michael. Het is dus geen opnieuw gestickerde Amphion, maar een verder geëvolueerd product. En dat is hoorbaar.

Nog wat parels

DuneBlue (5)In de hoek van de prachtige luisterruimte staat een stel Audel-luidsprekers. Eerlijk gezegd hebben we er nog nooit van gehoord. En dat is ook precies de bedoeling van Michael. “Met Dune Blue willen we juist andersoortige spullen naar Nederland halen. Er zijn al genoeg gewone spullen. We willen de markt laten zien dat er ook andere spullen zijn. Mooie spullen… om te zien. En natuurlijk ook klankmatig interessant!”

Wat wij bijzonder graag nog willen horen is het merk Arteluthe. Een Duits mekt dat in 2013 gestart is, maar waar veel meer jaren kennis in zit. En dat is te zien. Wat een prachtig gemaakte luidspreker. Ja… een stuk traditioneler dan de NACSound en Audel. Maar misschien zijn wij wel wat traditioneler. In ieder geval redacteur in kwestie.

Conclusie

We hopen echt dat Michael zijn opvallende merken aan Nederland kan laten zien. Want de boodschap die Michael met Dune Blue wil overbrengen kunnen we ons helemaal in vinden: Hifi is leuk! Hifi is mooi! Hifi kan zowel mooi zijn om in huis te hebben staan áls goed klinken…!

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Gerelateerde items? Zie ook: