Cursus Synology NAS – Cursus A

in Achtergronden (1.259) |


Synology-DS212

NB: U vindt ons actuele aanbod en onze recente data op www.nastraining.nl

Wilt u het maximale uit uw nas halen? Of wilt u gewoon eens kennis maken met het concept nas? Dat kan nu, want Alpha Audio gaat – samen met Video Trainingscentrum – workshops geven rondom deze interessante producten. We gebruiken daarbij producten van Synology: het meest populaire merk op gebied van nas. 

Theorie en praktijk

Deze uitgebreide workshop van een dag maakt u bekend maakt met de basis van NAS. De workshop bestaat uit zowel een theoretisch gedeelte als een deel praktijk waarbij twee docenten beschikbaar zijn voor vragen en begeleiding. De workshops vinden plaats in een mooie ruimte in IJsselstein waarbij iedereen op een eigen, gloednieuwe Synology-nas (DS214+) met DSM 5.0 (nieuwste besturingssysteem) kan werken. Er staan tevens moderne pc’s, zodat u direct, vlot te werk kunt gaan.

Inhoud cursus A

 • DS214 Plus met twee kabelsHet installeren van de NAS
 • Netwerk instellen
 • Verkenning van de interface
 • Installeren en verwijderen van Apps
 • Updaten van Apps
 • Gebruikersbeheer
 • Gebruikers aanmaken
 • Gebruikers definiëren
 • Rechten toekennen
 • Algemene informatie rondom netwerken
 • Basis instellingen van de router
 • Audio Station
 • DLNA-services
 • Afspeellijsten
 • Radiozenders
 • DS Audio App
 • Photo Station
 • Wat is het en wat kunt u ermee?
 • Verschil DSM-accounts / Photo Station accounts
 • Rechten per gebruiker
 • App DS Photo
 • Video Station
 • Werken met collecties
 • Films en eigen video
 • DS Video App
 • En nog veel meer!

Handboek

Synology DS214 PlayNa afloop van de cursussen krijgt iedereen een uitgebreid handboek met alle informatie. Zo hebt u direct een compleet naslagwerk.

Prijzen en data

De cursus kost 199 euro voor een complete dag. De training vindt plaats in de ruimte van Video Trainingscentrum in IJsselstein. Een zeer complete ruimte met moderne pc’s, de nieuwste NAS-modellen en goede koffie.

NIEUWE DATA!

U vindt alle data op: http://nastraining.nl/trainingen/

Hebt u interesse of wilt u zich inschrijven? Perfect! Perfect! U kunt zich inschrijven via Nastraining.nl.

Reacties van cursisten

Bedankt voor jullie duidelijke en goed verzorgde NAS-training, ik heb er veel van geleerd. Ik heb nu duidelijk meer plezier van me NAS, ook door het feit dat ik thuis ook alles terug kan zoeken in door jullie verstrekte goede cursusboeken. (Jan Okhuizen)

 

Goede cursus! Goede manual! Er is het maximale uit de dag gehaald. Meer informatie zou ik op één dag niet op kunnen nemen. Na het inrichten van de NAS komen er bij het gebruik toch nog weer vele vragen op. Ik zal daarom zeker gebruik maken van de mogelijkheid om ook na de cursus nog vragen over de stof te stellen. (Hans Alma)

 

Heb onlangs een Nas Synology 214 + gekocht in eerste instantie voor het streamen van muziek met mijn Naim Uniti. Jullie eerste cursusdag heeft me laten zien dat er nog heel veel dingen met een NAS mogelijk zijn, ik ga me er dus verder in verdiepen. Didactisch hebben jullie het allebei goed opgebouwd, en mijn complimenten voor het cursusmateriaal, zag er goed uit. Tzt ga ik zeker de vervolgtraining volgen. Bij thuiskomst onmiddellijk een nieuw wachtwoord voor mijn router ingevoerd. (Rien Hamakers)

 

Ik heb voor een paar weken terug de nas-cursus gevolgd. De cursus word op een leuke manier gegeven met voor een ieder een eigen pc en nas. Zodoende hoef je niet op een andere cursist te wachten. De cursusleiders geven op een leuke manier de uitleg van diversen onderdelen. Dus als je een nas hebt en jezelf denkt dat die eigenlijk veel zou moet kunnen dan dat klopt dat en op deze cursus helpen ze je een heel eind op weg. Ik ga zeker de vervolgcursus ook nog doen. Voor een ieder veel s6 met het volgen van deze cursus. (Gijs Hendriksen)

 

Ik heb de trainingsdag Nas Synology als heel leerzaam en plezierig ervaren. Zo ben ik na de cursus meteen begonnen om alle muziek die nu gewoon opgeslagen stond op te nemen in Audio Station. Ik kan nu inderdaad direct streamen naar mijn bestaande audio-installatie. Verder ben ik een stuk wijzer geworden wat betreft de mogelijkheden die er zijn met een Synology-NAS. Dus mijn dank is groot. Ik denk er ook sterk over na om de 2e cursus ook te gaan volgen. (Hans Jager)

 • Geachte lezer,
  Als er een introductie cursus is, in 2015, voor een DS 412 van Synology (Riad) hou ik mij aanbevolen.
  Geef dan aub de inhoud/ prijs e.d door.
  Ik woon in IJsselstein,
  Mvg,
  Hans

 • heb mogelijk interesse maar dan wel met gebruik making van de QNAP. Heb zijn een 4 schijfs QNAP TS-459PRO II die ik zakelijk gebruik maar veel te beperkt, wil graag gebruik maken van veel meer mogelijkheden waaronder ook gebruik voor mijn beveiligingscamera, web benadering en splisting schijven in bijvoorbeeld 2x 2. Nu staat op alle 4 de schijven hetzelfde. Maar er kan nog heel veel meer mee waar ik waarschijnlijk erg blij mee zou zijn maar waar ik nu nog geen flauw benul van heb.
  Dus als er specifiek voor QNAP gebruikers zo’n cursus / training komt met eventueel aanvullende begeleiding ‘on the spot’ dan houd ik me aanbevolen.
  Prima initiatief!

  Emilep

 • Geef een reactie

  XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>