Marantz is 60 jaar, blikt terug en kijkt vooruitMarantz Model 4400

Al in februari maakten we er melding van; een mijlpaal voor Marantz, het merk is opgericht in 1953, dus ze bestaan 60 jaar. Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om als trotse fabrikant terug te mogen blikken op een fraaie geschiedenis. Tegelijkertijd ook een belangrijk moment om te laten blijken dat je vooruitkijkt naar misschien wel de volgende 60 jaar.

Marantz Model 4400

Heritage

Dat Marantz daadwerkelijk klaar is voor de toekomst blijkt uit producten als de recente netwerkspeler NA-11S1 en de daarvoor uitgekomen Consolette. Met name door de lancering van laatstgenoemde liet Marantz al doorschemeren het draadloos streamen van audio voortaan ook heel serieus te willen omarmen. Dat men daarbij het verleden, het erfgoed – of ‘heritage’, zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen aanduiden – meeneemt naar de toekomst zien we bijvoorbeeld terug in het wederom toepassen van de fraaie ‘Gyro Tuning Wheel’ (draaischijf) in de Consolette. Deze draaischijf werd al toegepast bij de Marantz Model 4400 (1974). Destijds om eenvoudig op een radiozender te kunnen afstemmen en nu toegepast als Gyro control-draaischijf. Voor Marantz het bewijs dat een prima vinding van toen nog steeds actueel is en meerwaarde aan een product kan toevoegen.

Marantz ConsoletteConsistent

Met de Consolette en de NA-11S1 geeft Marantz aan wederom een paar krachtige audio-oplossingen te hebben gecreëerd, waar deze audiofabrikant inmiddels al 60 jaar lang bekend om staat. Een lijn die ze willen vasthouden, om zoals ze zelf zeggen; een ode aan de muziek te brengen (music matters). Op de vraag hoe de nieuwe streaming-/netwerkproducten zich daadwerkelijk verhouden tot die van de concurrentie kunnen we u wellicht binnenkort meer vertellen.

Meer weten?

Voor wie meer wil te weten wil komen over de geschiedenis van het merk Marantz is er een informatief overzicht beschikbaar. Vanaf 1950 worden er per decennium de belangrijkste producten, vindingen en gebeurtenissen getoond.

Voor de bediening van deze presentatie heeft u uiteraard de Gyro control tot uw beschikking.
Bekijk hier 60 jaar Marantz.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Gerelateerde items? Zie ook: