Logitech stopt met Squeezebox

in


UE-Smart-Radio

NIEUWS – We hebben nieuws van IFA opgevangen dat Logitech stopt met de Squeezebox-producten. Alle streamers gaan ‘end of life’ volgens een betrouwbare bron. Betekent dit dat Logitech helemaal stopt met streaming? Nee, zeker niet… 

UE-Smart-RadioLogitech heeft op IFA met name het ‘submerk’ UE – Ultimate Ears – gepusht als het gaat om audioproducten. Ook hebben ze daar een nieuwe lijn streamers laten zien onder dat merk. Een lijn die natuurlijk zal concurreren met de Logitech Squeezebox. Of niet… want Logitech heeft laten weten dat deze lijn compleet end of life gaat. Met uitzondering van de Radio dan, want die gaat in iets gewijzigde vorm als UE Smart Radio de markt in.

De reden is dat de Squeezebox iets te ‘geeky’ is en zich daardoor richt op de gevorderde gebruiker. Logitech wil iedereen aanspreken. Daarom wordt de UE-lijn ook geschikt voor de beginnende hifi-streamer. De app is ook veel beter geworden, of zoals Logitech het zegt: ‘Tien keer beter’.

Het plan klinkt goed en begrijpelijk, maar we vinden het wel zonde. Wij hebben altijd wel een zwak gehad voor de streamers van Logitech. De Touch was weliswaar niet ‘je van het’ door het touch-scherm, maar wel gewaagd en op sommige vlakken zijn tijd en concurrentie ver vooruit. Denk aan gapless playback, high-res en soort van app-based. En dat voor 249 euro… Gelukkig sluit Logitech het niet uit dat er nog een serie komt met meer mogelijkheden.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Gerelateerde items? Zie ook: