Eerste indruk Van de Leur Audio

Van de Leur 002 en 004

13 Antwoorden op “Eerste indruk Van de Leur Audio”

 1. Alex M.

  Valt mij trouwens nu ik de foto’s beter bekijk op dat het model op de beurs een andere was! Daar waren de inputs en outputverbindingen veel mooier op gedaan. Ook met een printplaat en alles. De knop was er trouwens een die je enkel moest aanraken en vervolgens aan ging, je hoefde niks in te drukken. Heel leuk effect. Maar dat van de achterkant was sowieso echt heel anders. Weet jij hoe dat zit Jaap?

  Beantwoorden
  • Dag Alex,

   Ik weet zeker hoe dat zit… :-). Ik heb het eerste model getest. En dat was meer een model dat Van de Leur van reviewer naar reviewer meesjouwde. Hij meldde me toen al dat er veranderingen aan zaten te komen. Onder meer de inputs / outputs, iets chiquere afwerking en afscherming, maar ook een inschakelvertraging (of soft start). Klankmatig zullen er niet écht verschillen zijn met wat ik gehoord heb, maar de afwerking is wel iets netter.

   Over het prijspunt. Wat veel mensen ook vergeten is dat er nog dealers tussen komen én dat er ook garantie en service wordt verkocht. Tevens het in elkaar zetten en een voortraject. Lees: ontwikkeling van een product. Dat moet ook terugverdiend worden. Net als dat een fabrikant toch echt geld moet verdienen om weer te kunnen leven. Ik vind de Van de Leurs ook zeker niet absurd duur.

   Beantwoorden
 2. Jlle

  Bestellijst HypexShop.com

  2X UcD Supply HG Mono 130,-
  2X UcD400HG 300,- (zelfs niet met HxR!)
  1X Softstart module 50,-
  2X TR400 100,-
  1X Push BUTTON WITH blue led 28,60
  1X Power euro connector euro fused 2,85
  2X Mounting SET red faston 10pcs 5,-
  2X Mounting SET blue faston 10pcs 5,-
  2X LS bindingpost 25,-
  4X Neutrik RCA female chassis 21,60
  2X Neutrik XLR female 9,80
  ——- +
  677,85 excl 19% BTW
  Plus
  1X Casing (PESANTE DISSIPANTE 3U 10mm panel) + milled handles 121 + 23,80 (excl 21% BTW)
  + kosten op maat bedrukken en frezen van behuizing (http://www.modushop.biz)
  2X DPDT schakelaars
  draad

  Sorry hoor, maar dit is wel heel erg off the shelf voor 2999. Indien je dit per (bv) 100 inkoopt zullen bovenstaande prijzen vast een stuk lager uitkomen.
  Ook de knoppen van de voorversterker komen trouwens van modu vandaan.

  Beantwoorden
  • Mee eens dat het prijzig is. Maar je vergeet wel een paar zaken: niet alles is standaard. Denk aan voeding, bekabeling en filtering. Plus je moet het in elkaar zetten; dat kost tijd. Je moet nog distributie regelen, reclame maken, garantie bieden, etc. Dat kost ook geld…. dat heb je niet meegerekend.

   Daarbij heb je nog investeringsrisico’s en kan niet iedereen zo’n ding zelf maken. Wie zelf handig genoeg is, kan altijd goedkoper uit zijn. Dat is in elke branche zo. Ik lach me ook weleens rot wat pc-winkels voor een computer vragen. Dan heb je het ook weleens over een factor 2…. maar ja: niet iedereen kan zelf een pc samenstellen en in elkaar zetten. Kortom: het is ook de service waar je voor betaalt.

   Beantwoorden
   • Jlle

    Dat is juist het punt. Kijkend naar de foto is alles gewoon standaard off the shelf hypex en kan een beetje handig iemand dit zelf in elkaar zetten. Overhead is er altijd, ander kun je geen zaak runnen. Maar mij bekruipt het gevoel dat hier erg weinig “eigen” inzit. In de bAmp zitten ook hypex modules, maar die zijn wel aangepast. Daar zit dus een stukje “Guido” in.

   • Deze apparaten zijn samen met Menno van der Veen ontworpen. Ik ga er dus vanuit dat er wel degelijk zaken zijn aangepast. Ik heb aardig wat hypex-versterkers gehoord. Deze is zeker mooier dan het standaardwerk.

   • Jlle

    Nu wordt het interessant. Jammer dat je geen ander hypex eindversterker (zoals bv de bAmp M) hebt om met elkaar te vergelijken en te zien of dat het mooiere komt door de aansturing van de buizen voorversterker, of dat de eindversterker op zijn eigen idd beter is.

   • Ja, dat zou mooi zijn. Maar zoveel luxe hebben we niet altijd! :-). De set staat trouwens op X-Fi te spelen. Daar kan je ongetwijfeld met Van de Leur (en Guido) spreken!

  • Alex M.

   Ik heb deze set op de X-Fi beurs mogen beluisteren en was zeer te spreken over hoe het geheel klonk! LP klonk vooral heel goed. Een van de leukere ruimtes ook met die schilderijen. Kan mij erg vinden in de beschrijving die Jaap geeft. De set van de leurs stond opgesteld met een doorzichtige kap zodat je naar binnen kon kijken. Als ik ook op de site lees gaat de versterker toch wel heel wat verder dan hoe degene hierboven het probeert weer te geven. Dit is toch wel een heel erg klaar mooi product. En als ik hierboven lees dat er voor zeker 1000 euro materiaal in zit, dan vind ik het nog knap dat een dealer het kan verkopen voor 3000 euro, naar mijn weten verdienen die ook lang niet slecht op hun verkopen. Denk dat in menig concurrent een stuk minder materiaal terug te vinden is. Maar als je wil kan je het altijd zelf wagen om een klasse D versterker te maken op basis van de spullen van Hypex, zelf bouwen is altijd goedkoper. Zo heb ik ook een keer een poging gewaagd met een vriend op een buizenversterker, viel vies tegen! Maar of je hetzelfde geluid en resultaat krijgt als een product van de mensen van Van de Leur? Ik durf het te betwijfelen, het zag er echt heel erg netjes uit allemaal… Ik doe het zeker niet na!

   Beantwoorden
 3. Ferry Bakker

  Probeer eens de Master Contemporay C. De favoriet van mijn vriend Werner Ero. Een topper !

  Beantwoorden
  • Ja, heb ik gehoord. Heb twee proto’s van de MK2 in huis gehad. Het heeft wel wat, maar ik ben toch fan van de bandtweetertjes :-). Is toch meer open, al heeft de breedband-unit wat meer rust.

   Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>